Andrij Lunyin a kertjében készül a betegsége alatt is, hogy formában legyen a BL-döntőben.

A Real Madrid szombaton a Wembley Stadionban játssza a Bajnokok Ligája döntőjét a Borussia Dortmund ellen. A királyi gárda ukrán kapusa, Andrij Lunyin azonban nem biztos, hogy el tud utazni a csapattal Londonba, ugyanis nemrég lebetegedett. 

Andrij Lunyin nagyjából a szezon közepén került be a Real Madrid kezdőjébe, miután az elsőszámú kapus, Thibaut Courtois lesérült, míg a helyettese, Kepa nem a legjobb formában védett. Lunyin ezután remekül helyt állt és kiváló formában helyettesítette sérült posztriválisát. 

Az ukrán kapus hatalmas szerepet játszott a madridiak BL-menetelésében, ám időközben Courtois teljesen felépült, Carlo Ancelotti pedig úgy döntött, hogy az Eb-ről végül lemaradó belga játékos fog védeni a Borussia Dortmund elleni fináléban.

Az ukrán kapusnak bizonyára már ez sem esett igazán jól, de azóta újabb csapás érte: nemrég megbetegedett, ezért a csapattársakra való tekintettel nem utazhatott el a Londonba, a BL-döntő helyszínére. A 25 éves focistáról a felesége, Anastasiia Tomazova megosztott egy bejegyzést a közösségi médiában, amelyen az látszik, hogy

Lunyin a saját kertjében, egyedül végez edzéseket, és még nem mondott le teljesen arról, hogy pályára lépjen a Wembleyben.

„Amikor a láz sem lehet akadálya az edzésnek. Nagyon büszke vagyok rád” – írta a poszt alá Lunyin felesége.

(Origo)

(Borítókép: Andrij Lunyin. Fotó: Alex Caparros/Getty)