A Schumacher család újabb örömhírt kapott: Flavio Briatore, aki Michael Schumacher karrierjét is segítette, most Mick Schumachernek is új lehetőséget kínálhat az F1-ben.

A Schumacher dinasztia új fejezete íródhat, hiszen a német sportsajtó szerint Flavio Briatore, a Formula-1 korábbi kulcsfigurája, lehet az új tanácsadó az Alpine csapatnál. Briatore neve már korábban is összeforrt a Schumacher-családdal, hiszen a '90-es években ő fedezte fel és támogatta Michael Schumacher karrierjét. Most, több mint három évtizeddel később, Mick Schumacher, Michael fia is hasonló segítséget kaphat tőle.

Az 74 éves Briatore, aki korábban a Benetton és a Renault csapatával is sikereket ért el, stratégiai és személyi döntésekben várhatóan újra nagy hatással lesz a Forma-1 világára. A németek különösen nagy reményeket fűznek hozzá, hiszen Mick Schumacher, a 25 éves német pilóta, a Haas csapatnál eltöltött két kevésbé sikeres szezon után, a Mercedesnél teszt- és tartalékversenyzőként kapott helyet. Mick az idei évben a hosszútávú autóversenyek világában (WEC) versenyez, de a Formula-1 iránti vágya továbbra is töretlen. 

Briatore, aki a Queens Park Rangers futballklub résztulajdonosa is, nem csak üzletemberként, hanem a motorsportban szerzett tapasztalatai révén is jelentős befolyással bír.

Az olasz, francia és német lapok szerint már eldöntött tény, hogy Briatore az Alpine csapatnál fog dolgozni, ami új lehetőséget jelenthet Mick Schumacher számára.

A Schumacher családdal jó viszonyt ápoló Briatore bízik Mick tehetségében és abban, hogy a Schumacher név ereje ismét érvényesülhet a versenypályákon.

Mick Schumacher és a rajongók reménykednek, hogy Briatore vezetése alatt újra lehetőséget kap a Formula-1-ben, és folytatódhat az a páratlan pálya, amit édesapja, Michael Schumacher oly sok évig képviselt.

(Borítókép: Flavio Briatore. Fotó: Getty Images)