A PSG távozó csillaga, Kylian Mbappé minden részletben megállapodott a Real Madriddal, és a hivatalos bejelentés a jövő héten várható.

A francia futballsztár, Kylian Mbappé hivatalosan is elköszönt a Paris Saint-Germain csapatától május elején egy videóüzenetben, és minden jel szerint a Real Madrid lesz az új klubja. Fabrizio Romano, aki az átigazolások világában jártas újságíróként ismert, megerősítette, hogy Mbappé már aláírta az ötéves szerződést, és a madridiak még az Európa-bajnokság kezdete előtt bejelentik őt.

Javiar Teabas, a spanyol liga elnöke szerint a francia játékos már hivatalosan is a Real Madridhoz tartozik. Teabas hozzátette, hogy Mbappé aláírása ötéves szerződést jelent, és bár a részleteket még nem hozták nyilvánosságra, egy közelgő bejelentésre lehet számítani.

A Real Madrid, amely most ünnepelte története 15. Bajnokok Ligája győzelmét, úgy tűnik, hogy a francia támadóval tovább erősíti csapatát.

Mbappé a PSG-ben töltött idő alatt 307 mérkőzésen 256 gólt szerzett és 108 gólpasszt adott, amivel kulcsszereplője volt a csapat hat bajnoki címének és több kupagyőzelmének.

Romano szerint a közelgő szerződés Mbappé számára nemcsak sportolói, hanem pénzügyi szempontból is előrelépést jelent, annak ellenére, hogy fizetése állítólag alacsonyabb lesz, mint a korábban ajánlott összeg. A szerződés részeként 100 millió eurós aláírási bónuszt kap.

Kylian Mbappé hivatalos bejelentése tehát már csak napok kérdése, amivel új fejezet kezdődik a fiatal, világbajnok támadó karrierjében, akit a madridi szurkolók már nagyon várnak.

(Borítókép: Kylian Mbappé. Fotó: Getty Images)