Rupert Murdoch, híres amerikai médiamogul 93 éves korában, szombaton vette feleségül Elena Zhukova nyugalmazott molekuláris biológust. Ez volt az üzletember ötödik esküvője a Financial Times szerint.

Kilencvenhárom évesen ismét megházasodott Rupert Murdoch, az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb médiamogulja. Szombaton kötötte össze az életét Elena Zhukovával, egy nyugalmazott molekuláris biológussal. A család szóvivője közölte a hírt, miszerint ez volt Murdoch ötödik esküvője, amelyről a Financial Times is beszámolt.

Murdoch, aki tavaly novemberben átadta két óriáscégének, a Foxnak és a News Corpnak az irányítását idősebb fiának, Lachlannak, lezárta a családi öröklés körüli találgatásokat. A 67 éves Zhukovával kötött házassága várhatóan nem változtat a családi tröszt helyzetén, mivel a család továbbra is ellenőrzi a két vállalat szavazati joggal rendelkező részvényeinek 40 százalékát.

Murdoch és Zhukova a médiamogul kaliforniai szőlőbirtokán tartotta az esküvőt. Zhukova édesanyja, Dasha Zhukova Niarchos korábban Roman Abramovics orosz milliárdos felesége volt.

Murdochnak a három korábbi házasságából összesen hat gyereke van, akik mind részesülnek a családi vagyonból, bár eltérő szavazati jogokkal rendelkeznek. Az elmúlt évben Murdoch rövid ideig eljegyezte Ann Lesley Smith egykori rendőrségi lelkészt, de az esküvőt végül lefújták. 2022-ben vált el Jerry Hall egykori modelltől hat év házasság után.

Bár Murdoch hivatalosan visszavonult a cégjei irányításától, továbbra is meghatározó szereplő a családi vállalatok élén.

(Borítókép: Rupert Murdoch és Elena Zhukova. Fotó: Northfoto)