Tegnap jelentette be hosszú várakozás után hivatalosan is a Real Madrid Kylian Mbappé szerződtetését.

Tegnap a hivatalos közösségi oldalán jelentette be az immár tizenötszörös Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid, hogy szerződteti a Paris Saint-Germain világbajnok francia labdarúgóját, Kylian Mbappét. A 25 éves támadó öt évre írt alá a spanyol sztárklubhoz, ám arról nem osztottak meg hivatalos információt, hogy mekkora fizetés üti a markát az új állomáshelyén. 

Érdemes visszamennünk az időben, ugyanis a Marca napilap már februárban megírta, hogy Mbappé előszerződést kötött a spanyol alakulattal, amely az akkori információk szerint jóval kevesebb fizetést kínált neki, mint egy évvel korábban. 

A napilap információi szerint azonban a francia csatár így is a legjobban fizetett focista lesz a Real Madridban: évente 15 és 20 millió euró körüli összeget vághat zsebre – bónuszok nélkül.

„Egy valóra vált álom. Annyira boldog és büszke vagyok, hogy csatlakozhattam álmaim klubjához, a Real Madridhoz. Senki sem értheti meg, mennyire izgatott vagyok jelenleg. Alig várom, hogy találkozassam veletek, madridisták, köszönöm a hihetetlen támogatásotokat! Hajrá, Madrid!” – köszöntötte új csapata szurkolóit a királyi gárda új futballistája.

(Borítókép: Kylian Mbappé. Fotó: Catherine Steenkeste/Getty)