A Mézga család különös kalandjai - Az egyik legismertebb magyar rajzfilmsorozat, a Mézga család, Nepp József, Romhányi József és Ternovszky Béla alkotása, három évadot élt meg, és minden évad új témát dolgozott fel. Az első évadban a család MZ/X, a 30. századból érkező jövőbeli rokon segítségével kapta meg a korszerű eszközöket, míg a másodikban Mézga Aladár és kutyája, Blöki a világűrt járta be. A harmadik évadban a család kalandos nyaralása került előtérbe, ahol számos különleges helyszínt és helyzetet ismerhettek meg a nézők.

A Mézga család különös kalandjai

Frakk, a macskák réme - Cseh András és Nagy Pál rendezésében, Bálint Ágnes forgatókönyvével készült ez a papírkivágásos technikával animált sorozat. A történet Irma néniről, Károly bácsiról, Frakkról, a becsületes magyar vizsláról és a két macskáról, Lukréciáról és Szerénkéről szól, akik között folyamatosan humoros konfliktusok bontakoznak ki.

Frakk, a macskák réme

Kérem a következőt! - Ebben a sorozatban Dr. Bubó, az uhubagoly és Ursula nővér az erdő lakóinak egészségét őrzi. A felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szóló sorozatot Nepp, Romhányi és Ternovszky hozták létre, és bár elsősorban humoros, az átvitt értelemben vitt társadalomkritikája miatt komoly mondanivalóval is bír.

Kérem a következőt!

A nagy ho-ho-horgász - Csukás István és Dargay Attila alkotása, a horgászok és az álmok világába kalauzolja a nézőket. A sorozatban a főszereplő mindent bevet a siker érdekében, amitől a sorozat különösen szórakoztató és tanulságos.

A nagy ho-ho-horgász

Magyar népmesék - A Jankovics Marcell által rendezett és a Kaláka együttes által zenésített sorozat, amely magyar népmeséket dolgoz fel. A mesék különleges képi világa és a történelmi hűség mellett a magyar népzene elemeit is magában foglalja.

Magyar népmesék

Vízipók-csodapók - Ez a sorozat a víz alatti világot mutatja be, ahol Vízipók és Keresztes pók barátsága a középpontban áll. Az állatok közötti különbségek és barátságok megértésére ösztönzi a gyerekeket.

Vízipók-csodapók