A citromot számtalan dologra használhatjuk a hétköznapok során. Ezúttal összeszedtünk néhány meghökkentő felhasználási módot!

1. Borotválkozás után

Gyakori probléma, hogy hiába szőrtelenítünk, a hónaljunkon lévő bőr kissé bebarnul. Szerencsére a citrom erre is jó megoldás lehet. Csupán annyi a dolgod, hogy zuhanyzás előtt fogj egy szelet citromot és dörzsöld át vele a hónaljadat. Ez lehámlasztja majd az elhalt hámsejteket és világosabbá teszi a bőrt.

2. Rovarok ellen

Bizonyára az ön háztartásában is okoztak már gondot a hangyák. Azonban azt kevesen tudják, hogy citrommal is védekezhetünk ellenük. Egy kis citromlevet öntsön az ablakpárkányra és a bejárati ajtóhoz, így biztosan nem lesz merszük bemenni a konyhába. A citrom hatásos továbbá a szúnyogok ellen is!

4. Vágódeszka tisztítás

A konyhai eszközök egyik legfontosabb és leggyakrabban használt darabja a vágódeszka. Épp ezért különösen ügyelnünk kell arra, hogy mindig tisztán tartsuk. Szórjunk a vágódeszkára egy kis sót, egy citromot vágjuk félbe, majd mintha csak egy szivacs lenne,  dörzsöljük át a deszkát.

3. Kézmosás

Néhány gyümölcs, például a bogyós gyümölcsök (áfonya, szeder) foltot hagyhatnak a kezünkön. Hiába mossuk meg azonnal, a színes pacák nem tűnnek el. Még szerencse, hogy a citrom erre is megoldást jelent: dörzsöljük be vele a kezünket és máris tiszta lesz.

+1 Megszabadít a kellemetlen szagoktól

Bizonyára mindenki számára ismerős, amikor bemegyünk a boltba különböző cipőfrissítők után kutatva. Nos, megspórolhatjuk ezt az utat, ha inkább citromot használunk, ugyanis tartós és kellemes aromát kölcsönöz a lábbelinkhez – ráadásul olcsóbb is!

(Borítókép: Citromhéj. Illusztráció: Getty)