Számos randiapp segíti manapság az ismerkedést, ennek ellenére sokszor úgy tűnik, nehezebb rátalálni a szerelemre, mint valaha. Ebben közrejátszik a bőség zavara, valamint az, hogy a tárkeresőkön folytatott, sok esetben semmitmondó, magasröptű párbeszédek általában nem vezetnek találkozóhoz. Ha mégis, nem egyszer csak kínos csendben ülünk egymás mellett, mert nem tudunk miről beszélgetni. Hogy ne vesztegessük az időnket ilyen és ehhez hasonló szörnyű találkákra, Louanne Ward ausztrál randiszakértő felfedte azt a hét árulkodó testbeszédet, amely egyértelműen elárulja, ha valakinek szemtől szemben nem tetszünk vagy nem talál minket érdekesnek. Íme!

1. Keresztbe teszi a karjait

A legkönnyebben detektálható testbeszéd, ha valaki összezárja a karjait maga előtt. A szakértő szerint ez annak a jele, hogy az illető kizár minket.

A keresztbe tett karok gátat képeznek, védekező és elzárkózó magatartást sugallnak.

2. Hátradől

Ha a randipartnerünk beszélgetés közben látványosan hátradől, az utalhat arra, hogy tudat alatt próbál eltávolodni tőlünk. „Ha a partner következetesen elhajol tőlünk, az azt jelzi, hogy fizikai távolságot szeretne teremteni és elszakadni tőlünk” –  magyarázta Louanne Ward.

3. Alig tart szemkontaktust

A szemkontaktus felvétele másokkal, különösen intenzív helyzetekben, kissé ijesztőnek tűnhet, ám a partnerünk szemébe nézni fontos jele annak, hogy tetszik nekünk. Épp ezért, ha a randink kerüli a szemkontaktust, esetleg folyamatosan félrenéz, akkor az az illető részéről érdektelenséget, illetve kellemetlenség-érzést sugallhat.

4. Nem elég kommunikatív

Egy beszélgetés ideális esetben könnyen halad előre, ha azonban nehézkes és egyoldalú, akkor az újabb jele annak, hogy a randipartnerünk nem akar igazán megismerni minket. Ward szerint ha az illető nem vesz részt aktívan a beszélgetésben, rövid vagy egyszavas válaszokat ad vagy zavartnak tűnik, akkor nagy eséllyel nem érdekeljük őt.

5. Alig ér hozzánk

Egy első randevún általában egyébként sem sokat érintkezünk a másikkal, sőt egyesek kényelmetlenül is érzik magukat, ha túl sok fizikai kontaktus éri őket, mindennek ellenére azonban az érintés fontos része annak, hogy romantikus kapcsolatot építsünk ki valakivel. Ha erre való kezdeményezést egyáltalán nem tapasztalunk, sőt azt vesszük észre, hogy a másik kifejezetten kerülni próbálja az érintkezést és igyekszik távolságot tartani tőlünk, akkor az szintén az érdeklődés hiányát jelentheti.

6. Nem tükrözik a viselkedésünket

A szakértő szerint ha érdeklődünk valaki iránt, akkor hajlamosak vagyunk tudat alatt tükrözni a másik személy testbeszédét. Ebből kifolyólag ennek hiánya az érdeklődés hiányáról árulkodhat.

7. Mással foglalja el magát

Ha azt tapasztaljuk, hogy a randipartnerünk egy ponton előveszi a telefonját vagy nézelődni kezd a helyiségben, az egyértelmű jele annak, hogy a randi rossz irányba halad. Ward szerint ugyanis akit jobban érdekel a telefonja vagy a randihelyszín berendezési tárgyai, akkor az a személy velünk szemben teljesen érdektelen. 

„Nem szabad elfelejteni, hogy bár ezek a testbeszédek érdektelenséget jelezhetnek, fontos, hogy a verbális kommunikációval és az általános kontextussal együtt vegyük azokat figyelembe. Ha több ilyen jelet is megfigyelünk, lehet, itt az ideje, hogy méltóságteljesen továbblépjünk és találjunk valaki olyat, aki valóban megbecsüli a társaságunkat!” – hívta fel a figyelmet Louanne Ward.

(LADBible)

(Borítókép: Érdektelen randipartner. Illusztráció: Getty Images)