Ahogy minden más szálláshelyen, úgy egy óceánjárón is vannak írott és íratlan szabályok. Az egyikkel a saját hibájából szembesült egy fiatal utas, Marc Sebastian, aki egy kilenc hónapos út egy szakaszán vett részt nemrég.

Hiánypótló TikTok-videóban fedte fel egy óceánjáró utasa, hogy melyik az a szó, amelyet tilos kimondani a fedélzeten egy hajóút során. A különös szabályt a saját kárán tanulta meg Marc Sebastian, aki a Royal Caribbean nevű társaság kilenc hónapos útjának a Dél-Amerika-Antarktisz szakaszán vett részt. Az útját a TikTok-on, különböző felvételekkel dokumentálta.

Sebastian nézői többször is kiakadtak a látottakon, például hogy egy vasaló használati díja 8 dollár, mai árfolyamon 2 ezer 900 forint alkalmanként. A leginkább ugyanakkor azon lepődtek meg, amikor az egyik felvételből kiderült egy íratlan szabály,

miszerint tilos beszélni a Titanicról a fedélzeten.

Feltehetőleg babonából hozták ezt a regulát, amellyel a fiatal utas nem volt tisztában, és az ebédlő közepén egy alkalommal hangosan megjegyezte, hogy a hajó, amelyen utaznak, csak 30 és fél méterrel hosszabb, mint a jéghegynek csapódó óceánjáró volt.

@marcsebastianf someone get whoopi on the line girl i have some goss for her #ultimateworldcruise #worldcruise #serenadeoftheseas #cruisetok #cruise #9monthcruise #titanic ♬ original sound - Marc Sebastian

„Amikor ezt kimondtam, síri csend lett a teremben, az evőeszközök a földön koppantak, a pincérek pedig halálos csendben levegő után kezdtek kapkodni” – emlékezett vissza Sebastian, aki sérelmezte, hogy egyetlen kézikönyvben sem adtak útmutatást arra vonatkozóan, hogy miről nem ildomos beszélni a fedélzeten.

A videó további részében a fiatal férfi azon is meglepődött, hogy a hajóknak „keresztanyjuk” van, az óceánjáróé, amelyen utazott, például Whoopi Goldberg volt. A színésznőről egy bekeretezett képet is látni lehetett a hajón. A Cruise Critic szerint a hajók keresztanyja állítólag „szerencsét és védelmet hoz a hajókra”.

(LADBible)

(Borítókép: Óceánjáró hajó. Illusztráció: Getty Images)