Egy brit nő három éve év cölibátusban, a tapasztalatait pedig nemrég a nagyérdeművel is megosztotta. Mint mondta, ezelőtt soha nem volt még ennyire boldog.

A 48 éves Star Khechara három éve döntötte el, hogy egyedül fog élni. Bevallása szerint azóta sokkal jobban érzi magát. Korábban gyakran váltogatta a partnereit, de egy terápiás kezelés után radikálisan megváltoztatta a szemléletét.

Sosem gondoltam volna, hogy valaha is cölibátusban fogok élni

– kezdte Khechara a Daily Mailnek. „Sokkal jobban élvezem az életet, mint azelőtt. Imádom, hogy több időt tölthetek egyedül. Egy hatalmas ágyban alszom és amikor felkelek, azt csinálom, amit csak akarok.”

Star Khechara elmondása szerint korábban gyakori látogatója volt az éjszakai kluboknak, ahol előszeretettel ivott és randizott pasikkal. Öt és fél éve azonban úgy döntött, hogy nem iszik több alkoholt, miután ráébredt, hogy azzal próbálta kezelni a feldolgozatlan problémáit.

„Ugyan nem voltam gyakran részeg, de ez is probléma volt. Szerintem anélkül is lehet valaki alkoholista, hogy sokat inna” – mondta. Miután 2018-ban letette a poharat, 2021-ben terápiára kezdett járni, hogy segítsen a bipoláris zavarán, ADHD-ján, és a komplex poszttraumás stressz szindrómáján (cPTSD). A terápia életmentőnek bizonyult a számára és ráébresztette, hogy több időt kell önmagára szánnia. 

Úgy gondoltam, ha magamon szeretnék dolgozni, akkor nem akarok másokkal foglalkozni

– mesélte. Eredetileg csak egy évre tervezte a cölibátust, de azóta már három év telt el és továbbra is jól érzi magát ebben az életmódban. „Új vállalkozást indítottam, egy új könyvet írok, és csodálatos barátaim vannak. Egy vegán társasághoz tartozom, amellyel rendszeresen járunk görkorcsolyázni és úszni – egyszerűen elképzelhetetlen számomra, hogy időt szakítsak egy párkapcsolatra. Rengeteg új emberrel is találkozom, ami nagyszerű, illetve különböző programokat, utazásokat szervezek. A múlt hónapban részt vettem egy burleszk show-n a Brighton Fringe Fesztiválon, jelenleg pedig egy egyéves kiruccanásra készülök Közép-Amerikába” – mondta.

Nem Khechara az egyetlen, aki a cölibátus mellett döntött. A világhírű rockénekes, Lenny Kravitz is hasonló utat választott. A The Guardiannek adott interjúban korábban elmondta, hogy már kilenc éve nincs komoly kapcsolata, és komolyan veszi a cölibátust. 

„Régóta ragaszkodom a saját szokásaimhoz és életmódomhoz. Ez egy ígéret, amit magamnak tettem, amíg meg nem házasodom. Ahol én tartok az életben, ott a nőknek valami mást is kell adniuk, többet kell nyújtaniuk: nemcsak a testüket, hanem az elméjüket és a lelküket is. Ez gyakran elijeszti őket, de így van jól. Én a nagy egészet nézem” – magyarázta.

Star Khechara jelenleg a második, Arcfelvarrás diéta című könyvén dolgozik és tanáccsal látja el azokat, akik a cölibátust fontolgatják.

„Legyenek türelmesek és kedvesek önmagukhoz az első néhány hónapban. Fontos, hogy emlékezzünk, bármikor visszatérhetünk a régi életmódunkhoz. A cölibátus nem kell, hogy örökké tartson, de én olyan békét érzek a lelkemben, amilyet korábban még soha” – mutatott rá Khechara.

(Gloucestershire Live)

(Borítókép: Star Khechara. Fotó: Northfoto)