Egy videó, amely egy párizsi öntisztító nyilvános vécé működését mutatja be, már több mint 28 millió megtekintést ért el az interneten. Ez az új innováció, a higiénia új szintjét hozza el a nyilvános illemhelyek világába.

Az egyik leggyakoribb probléma a nyilvános vécék használatakor, hogy gyakran koszosak és rosszul karbantartottak. Erre nyújtanak megoldást a világ több pontján is megjelenő öntisztító nyilvános vécék. Ezek a különleges illemhelyek emberi beavatkozás nélkül képesek magukat megtisztítani és fertőtleníteni, így biztosítva a maximális higiéniát.

Az interneten futótűzként terjedt el egy videó, amely bemutatja, hogyan működik egy ilyen öntisztító nyilvános vécé Párizsban. A felvételen jól látható, ahogy a vécé használata után egy automatikus tisztítási folyamat veszi kezdetét. Először az ajtók automatikusan bezáródnak, majd a vécé csészéje egy külön kamrába kerül. Ezt követően víz árasztja el a padlót és a vécét, alaposan megtisztítva a helységet. A folyamat végén az ajtók újra kinyílnak, készen állva a következő látogató fogadására.

A Hogy működnek a dolgok nevű népszerű X-fiók osztotta meg a videót az Így működik egy öntisztító nyilvános vécé Párizsban címmel. A megosztott videó nagyon felkapott lett, már több mint 28,8 millióan nézték meg. 

Sokan lenyűgözve kommentálták a videót, dicsérve a technológiai újítást és annak hatékonyságát. Az egyik felhasználó ezt írta: 

Mindenhol szükségünk van ezekre.

Egy másik hozzászóló megjegyezte: „Elképesztő, hogy az innováció hogyan alakítja át mindennapi tapasztalatainkat. A közösségi létesítmények fenntarthatóbbá és hatékonyabbá tételének módjainak megtalálása egy lépés a tudatos és felelős városi élet felé.”

Volt olyan aki viccesen megjegyezte:

Szeretem, ahogy a víz letisztítja az egész padlót, de miért van kamera a nyilvános vécében?

(NDTV)

(Borítókép: nyilvános mosdó. Fotó: Getty Images)