A bőr egészségének megőrzésére számos praktika létezik napjainkban. Az egyik legnépszerűbb étel, amivel jótékony hatást tudunk gyakorolni a bőrünkre az uborka!

Az uborka rendkívül alacsony kalóriatartalmú és magas víztartalmú zöldség, gazdag rostokban, káliumban és C-vitaminban, segít az emésztésben, hidratál és támogatja a szív- és érrendszer egészségét. Ami pedig különösen értékessé teszi, hogy fogyasztása nemcsak a belső, hanem külső szépségünket is támogatja.

Az uborka jótékony hatásai a szervezetre

Az uborka kiváló hidratáló hatása révén segíthet megelőzni a kiszáradást, különösen a nyári hónapokban. Emellett hozzájárulhat a vesék és húgyhólyag egészségének megőrzéséhez is. A benne található tápanyagok hozzájárulhatnak a szervezetben zajló gyulladások csökkentéséhez is. 

Hatásos fegyver a bőr öregedése ellen

Az uborka a belsőleges hatásokon túl rendkívül jótékony lehet bőrünk számára is. Kiválóan alkalmas a bőr hidratálására és tonizálására, ezért gyakran használják szépségápolási termékek összetevőjeként. Az uborkakivonatot hűsítő és nyugtató hatásúként ismerik el, mely segíthet csökkenteni a bőrpírt és gyulladást.

Emellett a benne található C-vitamin és antioxidánsok segíthetik a bőr öregedésének jeleinek csökkentését is.

A zöldség fogyasztása mellett az uborkaszeletekkel történő borogatás is hatékony lehet napégés esetén, segítve a bőr gyorsabb regenerálódását.

(mosthallottam.hu)

(Borítókép: Uborka. Illusztráció: pilipphoto/Getty)