Az egyik tengerjáró hajó tapasztalt munkatársa, elmagyarázza, miért döntenek a felmondás mellett, és térnek vissza a szárazföldre.

Tengerjáró hajón dolgozni egy álom sok ember számára, de ez az élet nem mindig olyan fényűző, mint amilyennek sokan gondolják. A Birminghamből származó Lucy Southerton, aki 19 éves kora óta dolgozik a tengeren, a közösségi médián keresztül osztja meg tapasztalatait. Az Instagramon és a YouTube-on keresztül valódi betekintést nyújt a hajós életbe, melyet saját weboldalán részletez.

Egy nemrégiben közzétett videójában kifejti azokat az okokat, amelyek miatt sokan úgy döntenek, hogy felmondanak a hajón. 

A hosszú munkaórák valóságosak és elkerülhetetlenek

– mondja. „Ez a legnagyobb ok, amiért sokan visszatérnek a szárazföldre. Egyszerűen nem bírják tovább a megterhelést.”

Lucy Southerton elmagyarázza, hogy a hajón töltött évek alatt megtanulta, hogy a kulturális különbségek is szerepet játszanak ebben. 

„Barátaim Indiából azt mondják, otthon még többet dolgoznának és kevesebbet keresnének. De az Egyesült Királyságban például nem szokás, hogy valaki naponta 14 órát dolgozzon.”

A hajón dolgozók számára azonban vannak előnyök is. „Nem kell aggódni az étkezés miatt, mivel az benne van a szerződésben, és a kabinom is kicsi, így a takarítás sem vesz sok időt” – magyarázza Lucy Southerton. De a legnagyobb előny, amikor szabadnapot kap. 

„Bár ritkán van szabadnap, amikor megkapod, olyan helyeken találhatod magad, mint Dubrovnik, Miami, a Bahamák vagy Aruba.”

Lucy Southerton hozzáteszi, hogy bár otthon több szabadideje lenne, azt valószínűleg bevásárlással, főzéssel és takarítással töltene. „Igen, találkozhatnék a barátaimmal és csinálhatnám, amit szeretek, de ez nem annyira izgalmas, mint egy teljesen új ország vagy város felfedezése.”

(Ladbible)

(Borítókép: egy házaspár vacsorázik a sétahajó fedélzetén. Illusztráció: Getty Images)