Tegnap Németország kiütéssel indította el a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságot. Magyarország ma lép először pályára a tornán, de szerencsére nem kell Németországig utaznunk, hogy láthassuk játszani a hazánk válogatottját, ugyanis Budapesten számtalan szabadtéri helyszínen várják az érdeklődőket.

Várkert Bazár

Minden idők focija címmel nyílt új kiállítás a Várkert Bazárban az Országos Széchényi Könyvtár, a Nemzeti Sport, Az Egészséges Nemzet Mindannyiunk Közös Ügye Alapítvány és a Várkapitányság közös munkájának köszönhetően. A tárlat célja, hogy bemutassa válogatott tárgyi emlékek és kiemelt kultúrtörténeti mozzanatok segítségével a sport, a kultúra és a történelem viszonyát, felhasználva az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) gyűjteményét és a Nemzeti Sport válogatott fotóit.

Azonban nem csak a múlt fog szóhoz jutni a tárlaton, ugyanis a Várkert Bazár Öntőház udvarán szurkolói teraszt alakítottak ki, amelyet szintén bevontak a kiállításba. A focirajongók itt ingyenesen, óriáskivetítőn nézhetik majd az összes mérkőzést, miközben a helyszínen a Nemzeti Sport szervezésében szakértői beszélgetések vezetik fel a mérkőzéseket.

Emellett kvízjáték és szerencsekerék várja a látogatókat, azokon a napokon, amikor meccsszünet lesz, három, az eseményhez passzoló, ikonikus alkotást láthatnak majd a nézők: június 28-án a Szépek és bolondok, július 3-án a Két félidő a pokolban, míg július 4-én a Régi idők focija című filmeket vetítik.

Városháza pop-up park

A nemrég megnyílt Városháza pop-up parkban egész nyáron lehetőségünk lesz szurkolni. A belvárosi helyszínen egy nagy kivetítő, minden jóval feltöltött bár, napernyők és kényelmes ülőhelyek várják a látogatókat – derül ki a Hamu és Gyémánt gyűjtéséből.

Akvárium Klub

A Városháza pop-up park mellett, Pest szívében található a méltán híres Akvárium Klub, ami általában a zene rajongóinak otthona, de az Európa-bajnokság alatt a fociszurkolók is megtalálják a saját helyüket a feltöltött bárok és a három kivetítő mellett.

Budapest Garden

A Margitszigettel szemben, a budai oldalon elhelyezkedő Budapest Gardenben a #GardenFest2024 esemény keretében készültek az Eb-re. A helyszínen szurkolói falu, óriáskivetítő és színes programok várják a szurkolókat. Természetesen mindemellett a food truckok és bárok is nyitva állnak az érdeklődők előtt.

Zsiráf

A Zsiráf mindkét helyszínén, Pesten és Budán is örömmel várja a focidrukkereket. A mérkőzések egy LED-falon fognak futni, melyeket jéghideg sörökkel és finom ételek kíséretében követhetünk.

(Hamu és Gyémánt)

(Borítókép: Foci szurkolók. Fotó: GettyImages)