A szerb válogatott csapatkapitánya, Dusan Tadics nehezen viselte, hogy nem kapott helyet a kezdőben Anglia ellen.

Már több napja zajlik a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság, amelynek első nagyobb botránya is megvolt a tegnapi Anglia-Szerbia mérkőzés után.

Szerbia 1-0-ás vereséget szenvedett Anglia ellen a C-csoport első mérkőzésén. A szerb válogatott csapatkapitánya, a 35 esztendős Dusan Tadics a mérkőzés után feldúltan nyilatkozott.

Tadics tizennégy éve légiósként futballozik, Hollandiában a Groningen, a Twente és az Ajax labdarúgója volt, utóbbi klubban öt idényen keresztül játszott, de előtte négy idényt lehúzott a Premier League-ben a Southampton játékosaként. Jelenleg a török Fenerbahce labdarúgója. Az Anglia elleni mérkőzésen azonban Tadics nem volt tagja a kezdőcsapatnak, csak a 61. percben állt be Alekszandar Mitrovics helyett.

A mellőzéséről pedig meglepően éles kritikát fogalmazott meg a válogatott edzőjével szemben, miközben magáról is határozott véleményt formált. 

„Nehezen fogadtam el a szövetségi kapitány döntését. Beszéltem Dragan Sztojkoviccsal, nehéz volt elfogadnom, és ez normális is a részemről, mert

én vagyok a legjobb játékos ebben a csapatban, én vagyok a csapatkapitány, én vagyok a vezér, a kezdőcsapatban lett volna a helyem.

Ugyanakkor tiszteletben tartom a kapitány döntését. Többet adtam volna a teljesítményünkhöz, ha kilencven percet játszom, de lépjünk tovább, mert a legfontosabb, hogy továbbjussunk a csoportból”. 

(sportal)

(Borítókép: Dusan Tadics. Fotó: Mattia Ozbot - UEFA/Getty)