Kylian Mbappé sérülése olyannyira súlyos, hogy még a műtéti beavatkozás sem kizárt, ami nagy aggodalmat keltett a francia válogatott és a szurkolók körében.

A francia válogatott és a szurkolók is döbbenettel fogadták a hírt, miszerint Kylian Mbappé, a csapat kulcsjátékosa súlyos sérülést szenvedett az Ausztria elleni mérkőzésen. 

A mérkőzés 86. percében történt az incidens, amikor Mbappé és az osztrák védő, Kevin Danso összeütközött. A francia csillag vérző orral, fájdalmas arckifejezéssel esett a földre, ami azonnal aggodalmat keltett a csapatban és a szurkolók körében. A játékvezető gyorsan megállította a játékot, Mbappé pedig orvosi ellátásra szorult a pálya szélén. 

A helyzet súlyosságát jelzi, hogy Mbappé a rövid kezelés után ugyan visszatért a pályára, de csak néhány másodpercig bírta, mielőtt végleg le kellett cserélni. Ezután sárga lapot is kapott a játék megzavarásáért.

Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón megerősítette, hogy Mbappé orra valószínűleg eltört.

A diagnózis még nem végleges, de minden jel arra utal, hogy komoly a sérülés

– mondta a franciák szövetségi kapitánya.

A francia sportújság, a L’Equipe beszámolója szerint a mérkőzés után Mbappét mentővel szállították kórházba, ahol orvosok szerint további vizsgálatokat végeznek, és akár műtétre is szorulhat.

Az AFP hírügynökség információi szerint annak ellenére, hogy a sérülés súlyos, Mbappé elképzelhetően a következő, Hollandia elleni meccsen, maszkban pályára léphet.

A közösségi médián keresztül Mbappé is megszólalt: éjfél után posztolt, humorral fűszerezve kérdezte meg a követőit, hogy milyen maszkot viseljen, ha ismét játszani tud. A rajongók azóta is ötletekkel bombázzák, és bár a helyzet komoly, bíznak abban, hogy hamarosan újra láthatják kedvencüket a pályán.

(Borítókép: Kylian Mbappé. Fotó: Getty Images)