A budapesti Chez Dodo, Szalai Dóra macaron manufaktúrája hatalmas elismerést kapott, ugyanis a világ legjobb cukrászdái között említik.

Szalai Dórát Budapest macaron-királynőjének is nevezhetnénk, nemrég ugyanis hatalmas elismerésben részesült: a Chez Dodo nevű macaron manufaktúráját a La Liste Pastry Discovery Gem Award 2024 díjjal jutalmazták. Ez a díj a világ legkiválóbb cukrászdáinak jár, és Szalai Dóra most ezen az elismerő listán kapott helyet.

Forbes írta meg, hogy a Chez Dodo egyike annak az öt cukrászdának világszerte, amelyet a La Liste különösen érdemesnek tart arra, hogy felfedezzék. A díjazottak teljes listáját ide kattintva tudja megtekinteni.

A La Liste 2015-ben jött létre Philippe Faure vezetésével, és kezdetben a világ 1000 legjobb éttermét listázta, mára azonban már több mint 20 ezer éttermet és cukrászdát ajánl a világ 195 országából.

Szalai Dóra, aki hét év reklámügynökségi munka után döntött úgy, hogy megnyitja saját macaron üzletét, most ünnepli a Chez Dodo 10. évfordulóját.

„Szuper elismerés és szülinapi ajándék ez, hiszen pont idén 10 éve készítünk macaronokat és francia desszerteket a Bazilika szomszédságában” – nyilatkozta Szalai Dóra.

A Chez Dodo desszertjei nemcsak Budapesten elérhetők. Pár hete a bécsi Freyja – the croissant story-ban nyitottak saját desszert pultot, ahol a helyiek is megkóstolhatják a híres macaronokat. A most nyert elismerés nemcsak a Chez Dodo számára jelent nagy sikert, hanem Magyarország hírnevét is öregbíti a nemzetközi gasztronómiai térképen. 

(Borítókép: Macaronok. Fotó: Getty Images)