Szórakoztató képrejtvénnyel mérhetjük fel, hogy mekkora az IQ-nk, ám tekintve, hogy a vak szerencse is mellénk szegődhet, túl komolyan sem szabad venni ezt a fejtörőt. Nézzük, ön megtalálja-e a képen a tigrist 12 másodperc alatt!

Játékos képrejtvény terjed a neten, a fejtörő lényege pedig, hogy 12 másodperc alatt kiszúrjuk a tigrist a képen. Ha meg tudjuk tenni, akkor az azt hivatott jelenteni, hogy magas az IQ-nk, valamint jó a látásunk. Ám ez bármennyire is jól hangzik, a vak szerencse is mellénk szegődhet a képre tekintve, így túl komolyan sem szabad venni a játékot. A teszt valójában arra való, hogy felmérjük, képesek vagyunk-e észrevenni a szokatlan részleteket, majd gyorsan felismerni, hogy miért is olyan szokatlanok.

Az interneten számos olyan optikai csalódást keltő képrejtvény érhető el, amely vizuális kihívást állít elénk, és amelyet nagyon gyorsan kell megoldanunk. Ezek többségükben elsőre ugyan könnyűnek tűnhetnek, de a megfejtésük sokkal nehezebb lehet. Ilyen a tigris megtalálását kérő, alább látható képrejtvény is. Induljon akkor a 12 másodperc!

 

Megfejtés

Ha sikerült megtalálnia a tigrist, gratulálunk, ha nem, eláruljuk, hogy a fűben, a középen látható fa aljában lapul. 

(LADBible)

(Borítókép: Tigris. Illusztráció: Getty Images)