Las Vegas közelében egy rejtélyes monolitot találtak, hasonlót azokhoz, amelyeket korábban világszerte felfedeztek.

Las Vegas közelében, a Gass Peak sivatagi területén egy titokzatos monolitot fedezett fel a helyi hatóság, amely hasonlít a korábban világszerte megjelent tárgyakra.

Az ABC News számolt be a furcsa, tükröződő felületű oszlopról, amelyet a helyi rendőrség fedezett fel és osztott meg a közösségi oldalán a hétvégén. 

Sok furcsa dolgot látunk… de ezt figyeljék!

– írták a rendőrök, akik gyakran találkoznak különös dolgokkal a sivatagi túraútvonalakon.

A magas, fényvisszaverő oszlop megjelenése rejtély marad, hasonlóan a 2020-ban Utahban, Romániában, Kaliforniában, Walesben és a Wight-szigeteken feltűnt monolitokhoz. Ezek a monolitok a Stanley Kubrick 1968-as 2001: Űrodüsszeia című filmjében látható tárgyakra emlékeztetnek, amelyek óriási kíváncsiságot váltottak ki világszerte.

Korábban több helyen is felbukkantak hasonló tárgyak, amelyek később művészeti projekteknek vagy helyi tréfáknak bizonyultak, mint például a budapesti Újpalotán felállított monolit, amelyet Pamkutyáék készítettek. A Las Vegas mellett talált darab eredete azonban továbbra is rejtély, ettől függetlenül izgalmas látványt nyújt a helyi lakosok és a turisták körében.

(Borítókép: Las Vegas-i monolit. Fotó: Youtube)