Tragikus körülmények között meghalt a mindössze 9 éves Lorenzo Somaschini motorversenyző a brazil Honda Junior Kupa edzésnapján. A verseny hivatalos szervezője, a SuperBike Brazil megerősítette a szomorú hírt.

Mindössze 9 éves volt Lorenzo Somaschini junior motorversenyző, aki június 14-én pénteken a Honda Junior Kupa első szabadedzésén balesetet szenvedett az Autódromo Interlagos nevű versenypályán. A fiatal versenyző a Pinheirinho kanyarban esett el, az orvosi csapat pedig azonnal a helyszínre érkezett, hogy elsősegélyben részesítse. Ezután a pálya közelében található sürgősségire szállították, ahol bár sikerült stabilizálni az állapotát, később átszállították a Geral da Pedreira, majd az Albert Einstein Kórházba, ahol meghalt.

Mélyen megrendülten fejezzük ki őszinte részvétünket Lorenzo családjának és barátainak

– írta közleményében a SuperBike Brazil közössége.

Lorenzo Somaschini hároméves kora óta rajongott a motorsportért, és kisgyerekkora óta a MotoGP háromszoros világbajnokáért, Jorge Lorenzóért, akinek tiszteletére a 99-es rajtszámot választotta. A világbajnok motorversenyző az Instagram-oldalán a következőképpen emlékezett meg a fiatal tehetségről:

„A szívem szakad meg. A motorozás sokat adhat nekünk, de veszélyeket is rejthet. Nagyon nagy ölelés a családnak.”

Somaschini idén áprilisban kezdte meg profi karrierjét az Argentin Superbike Junior Cupon.

Buenos Airesbe megyek, hogy nyerjek. Habár ez az első versenyem, úgyhogy a döntőbe jutás is győzelem lenne a számomra

– nyilatkozta korábban. Az álma az volt, hogy egyszer MotoGP versenyző lesz.

(US magazine)

(Borítókép: Lorenzo Somaschini. Fotó: Youtube)