A rutinos repülőknek nem kell ecsetelnünk, milyen fontos, hogy kényelmes ruhában lépjünk a fedélzetre. A szakértők ajánlásai alapján vannak ruhadarabok, amelyeket éppen ezért érdemes mellőzni.

1. Rövidnadrág

Ez a tanács egy korábbi légiutas-kísérő, Tommy Cimato-tól hangzott el, aki egy TikTok-videóban árulta el, hogy a székeket nem tisztítják rendszeresen, ezért érdemes hosszúnadrágot viselni a kórokozók elkerülése végett. 

2. Szűk ruhák, farmerek

Ez a tanács magáért beszél. Andrea Fischbach stewardess javaslata alapján az ilyen jellegű ruhákat jobb inkább a bőröndben hagyni. Katie Ellen légiutas-kísérő azt is elárulta, hogy a farmereket is jobb elfelejteni, mert a lábak a levegőben megduzzadhatnak.

3. Magassarkú cipő, Flip-Flop

Sem biztonsági, sem praktikussági szempontok alapján nem tanácsos a hölgyeknek magassarkú cipőt viselni a repülőgépen. Egy lehetséges evakuálás esetén megnehezíti a közlekedést, de akár kiszúrhatja az ilyenkor használatos csúszdát is.

+1 Leggings

Christine Negroni repülési szakértő – aki könyvet is írt a világ legrejtélyesebb légi katasztrófáiról – árulta el, hogy a leggings végzetes lehet, ha a repülőgépen tűz üt ki, ugyanis nagyobb valószínűséggel égnek és ragadnak rá a viselőjére.

(Roadster)

(Borítókép: Egy férfi törökülésben ül, mellette a csomagjaival egy repülőtéri váróban. Illusztráció: izusek/Getty)