A londoni Moco Múzeum új kiállítása Robbie Williams mentális egészségről szóló műalkotásait mutatja be, amelyek a nézőket arra ösztönzik, hogy merjenek szembenézni önmagukkal és a függőségeikkel.

Robbie Williams saját művészeti alkotásaival érkezett London belvárosába – írta meg a Standard. Az énekes első egyéni művészeti bemutatóját, mely a mentális egészség témáját járja körül, a Marble Arch újonnan megnyílt Moco múzeumában július 8-ig tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállítás, melynek címe Egy zsúfolt elme vallomásai, június 21-én, pénteken debütál Madridban.

Az új londoni galéria, amely a Moco múzeumlánc harmadik tagjaként csatlakozik a barcelonai és az amszterdami intézményekhez, a Marble Arch közelében helyezkedik el. A múzeum állandó gyűjteményében olyan neves művészek munkái szerepelnek, mint Banksy, Tracey Emin, Andy Warhol, Picasso, Damien Hirst és Jean-Michel Basquiat.

A mostani kiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet a mentális egészség fontosságára és arra ösztönözze az embereket, hogy szembenézzenek saját démonjaikkal. Erre nincs hitelesebb személy, mint Robbie Williams, aki maga is átélte a mentális küzdelmeket egy olyan időszakban, amikor még ő is a szenvedélybetegségek foglya volt.

Az első művészeti bemutatóm megnyitása Amsterdamban óriási öröm volt.

Nagyon hálás vagyok a fogadtatásért, és hogy a művészeti munkám világszerte kapcsolatot teremtett az emberekkel. Ez inspirált arra, hogy további lépéseket tegyek, és nagy öröm számomra, hogy bemutathatom az új művészeti gyűjteményemet a Moco múzeumban.”

(Borítókép: Robbie Williams. Fotó: Northfoto)