A Formula-1 világát megrázta egy rejtélyes email, amely szerint Lewis Hamiltont, a Mercedes csillagát szándékosan hátráltatják saját csapatán belül. Most a rendőrség is nyomozást indított az ügyben.

Nem mindennapi fordulatot vett Lewis Hamilton karrierje: egy névtelen feladótól származó e-mail szerint a Mercedes csapatán belül szabotálják a hétszeres világbajnokot. Az F1briefings információi szerint komoly vádakat fogalmaz meg Hamiltonnal kapcsolatban. Az állítás szerint a pilóta autóját, versenystratégiáját, gumikezelését és még mentális állapotát is manipulálják, hogy hátrányba hozzák.

A levél így fogalmaz: „A csapatban néhányan elégedetlenek vagyunk amiatt, hogy Lewist rendszerszintűen szabotálják az autója, a gumistratégiája, a versenystratégiája és a mentális egészsége kapcsán. Lewist kirekesztik, és alattomos dolgokat követnek el ellene, amiről az embereknek tudniuk kell.” 

Továbbá felhívja a figyelmet: „A hideg gumis stratégia halálos ítélet.”

Hamilton az esettel kapcsolatban elmondta, hogy ő maga nem tudott az e-mailről, a Mercedes csapata viszont nagyon komolyan veszi a vádakat.

Annak érdekében, hogy tisztázzák a helyzetet, a csapat próbálja azonosítani az e-mail eredetét, de az IP-cím kinyomozása egyelőre nem hozott eredményt.

A legfrissebb hírek szerint a rendőrség is bekapcsolódott a vizsgálatba, miután a vádak egyre komolyabb figyelmet kaptak. Az incidens nemcsak a sportvilágot, hanem a nyilvánosságot is megosztotta, hiszen Hamilton egyike a sportág legismertebb alakjának.

(Borítókép: Lewis Hamilton. Fotó: Getty Images)