A Formula 1 McLaren csapatának paddockjában kialakult tűzveszély helyzetre gyorsan reagáltak a tűzoltók a Barcelona-Catalunya pályán.

Nem sokkal a Circuit de Barcelona-Catalunya harmadik szabadedzése előtt izgalmas pillanatokat éltek át a McLaren csapat tagjai, amikor tűz ütött ki a vendéglátó területükön. A gyorsan a helyszínre érkező tűzoltók hatékony beavatkozásával sikerült megfékezni a lángokat, így nem keletkezett jelentős kár.

Aaron Deckers, a RacingNews365 tudósítója, aki szemtanúja volt az eseményeknek, arról számolt be, hogy több tűzoltóautó érkezett a helyszínre, és az utolsó edzés kezdete előtt 30 perccel még egy csatlakozott a beavatkozáshoz. A Sky Sports F1 jelentése szerint az elektromos tűz a padlópanelek között keletkezett, ami további vizsgálatot igényel.

A tűz miatt felmerült az aggodalom, hogy a harmadik szabadedzés késni fog, de a McLaren versenyzői, Oscar Piastri és Lando Norris hamar megnyugodhattak, mivel tartalék felszerelésük máshol volt tárolva. A McLaren csapat szóvivője a Racingnews 365-nek nyilatkozva elmondta:

„Ma reggel kiürítettük a Team Hub paddockjában lévő vendéglátó egységet a tűzriadót követően, a csapatot biztonságosan evakuálták, míg a helyi tűzoltóság kezeli a problémát.”

(Borítókép: az F1 paddockban a tűzoltók mentés közben. Fotó: Getty Images)