A francia sztárfutballista, Kylian Mbappé, aki a Real Madrid csapatában folytatja, jelentős összeget, közel 40 milliárd forintot követel a Paris Saint-Germain-től.

Kylian Mbappé, a francia válogatott támadója, aki az Európa-bajnokságon orrtörést szenvedett, hamarosan a PSG-től a Real Madridhoz igazol. Szerződése június 30-án jár le a párizsi klubbal, és hivatalosan július 16-án csatlakozik új csapatához. Mbappé és a PSG között azonban még nem csitulnak a hullámok. A francia ‘L’Equipe’ értesülései szerint a támadó 100 millió euró (körülbelül 39,5 milliárd forint) kártérítést követel korábbi csapatától.

Mbappé jövője körüli viták már hónapok óta húzódtak. A PSG időlegesen ki is zárta őt az első csapatból, nem vitték magukkal az ázsiai előszezoni túrára, és miután a játékos bejelentette távozási szándékát, Luis Enrique vezetőedző kivette a kezdőcsapatból.

A ‘L’Equipe’ szerint Mbappé április óta nem kapta meg fizetését és a hozzá tartozó bónuszokat a PSG-től, amely a francia ligának is jelezte, hogy nem tervezi kifizetni a távozó játékos bérét. A PSG 71,1 milliárdot szeretett volna kapni Mbappéért, amit részben a játékos fizetésének megvonásával tervezett megspórolni.

Mbappé állítása szerint nem akar anyagilag ártani a PSG-nek, ahol hét év alatt 306 hivatalos mérkőzésen 255 gólt szerzett és 108 gólpasszt adott. A beszámolók szerint beleegyezett volna, hogy lemond az 55 millió eurós (körülbelül 21,6 milliárd forint) fizetéséről, ha a PSG ingyen elengedi a szerződése lejártakor.

Ez azonban csak szóbeli egyezség volt, és most Mbappé ragaszkodik ahhoz, hogy megkapja a 40 milliárd forintot, különben jogi lépéseket fontolgat.

A tárgyalások a felek között folyamatban vannak, és várhatóan még hetekig eltart, míg döntés születik. Közben Mbappé a németországi Európa-bajnokságon játszik a francia válogatottal. Az osztrákok elleni sérülése miatt a Hollandia elleni mérkőzést csak a cserepadon nézte végig.

(Borítókép: Kylian Mbappé. Fotó: Getty Images)