Elon Musk, a tech mogulnál, ismét bővült a családja, miután újabb gyermek született Shivon Zilistől, a Neuralink vezetőjétől.

Elon Musk, a SpaceX és Tesla vezérigazgatója, ismét apa lett. Shivon Zilis, a Neuralink vezetője, aki korábban már szült Elon Musknak ikreket, 2024 elején újabb gyermekkel ajándékozta meg a vállalkozót. Ez a hír ismét felveti a kérdést: pontosan hány gyermekkel büszkélkedhet már Elon Musk? Hiszen, nem egyszer szó volt eltitkolt gyerekekről is. 

Ezzel a mostani bejelentéssel, ha lehet hinni a számoknak, a milliárdosnak most már tizenhárom gyermeke van. Ezek közül többen származnak korábbi kapcsolataiból, és három gyermeket nevel az énekes Claire Boucher, művésznevén Grimesszal közösen. Elon Musk gyakran beszél a demográfiai kihívásokról és a gyermekvállalás fontosságáról, amit a közösségi média platformokon és nyilvános eseményeken is szorgalmaz.

Elon Musk a gyermekvállalás témáját a Budapesti Demográfiai Csúcsra szánt előadásában is kiemelte volna, amelyre végül nem tudott elmenni. Helyette Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke látogatott el hozzá Austinba, hogy megvitassák, hogyan segítheti a gyermekvállalás a világ népességproblémáinak megoldását.

Elon Musk korábban 3,7 milliárd forintot adományozott az Austini Egyetemnek az emberi populáció kutatására, jelezve elkötelezettségét a demográfiai kérdések iránt. Emellett több közeli forrás szerint a milliárdos magatartása és munkahelyi viselkedése is reflektorfénybe került, különösen miután nyolc korábbi SpaceX dolgozó pert indított ellene, azzal vádolva, hogy ellenséges munkahelyi légkört teremtett, ami negatívan érintette a nőket és az LMBTQ-közösséget.

(Bloomberg)

(Borítókép: Elon Musk. Fotó: Getty Images)