Varga Barnabást jelenleg a stuttgarti klinikán tartózkodik, miután a tegnapi skót-magyar meccsen az előbbi csapat kapusa arcon könyökölte őt és többszörös arccsonttörést, valamint agyrázkódást szenvedett. A csatár állapotáról nemrég a Fradi közölt friss híreket.

Mint arról a Velvet is beszámolt, a magyarok diadalmaskodásával végződő skót-magyar Eb-meccsen Varga Barnabást arcon könyökölte a skótok kapusa, Angus Gunn védés közben a 68. percben. A balesetben Varga többszörös arccsonttörést szenvedett, valamint egy időre az eszméletét is elvesztette agyrázkódás következtében.

A magyar csatárt a történtek után a pályán ellátták, majd mentőbe tették. Az esetkocsihoz érve eszméletéhez tért, minek után bevitték őt a stuttgarti klinikára, ahol a kivizsgálás után felállították a terápiás tervet. Mint azt pontosan megállapították, Varga Barnabás többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett, több kisebb és nagyobb csont is eltört az arcában, volt, amelyik el is mozdult.

A sérülései olyan súlyosak, hogy az orvosok úgy döntöttek, megműtik, az operáció után pedig két napig bent tartják a kórházban. Ha minden jól alakul, szerdán engedik ki.

A hírről Pánics Gergelyt csapatorvos számolt be a csatár klubjának, a Fradinak. Az orvos a stadionban szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzet tevékenységét nem akarta kommentálta.

„Ami a német protokollt és az elsősegélynyújtást illeti, nem szeretném kommentálni, mivel nem ismerem részletesen és nem én felelek érte. Annyit viszont elmondhatok, hogy volt lehetőségem meglátogatni Barnát a kórházban, és azt tapasztaltam, hogy szakértő kezekben van, és nagy odafigyelésben részesül” – fogalmazott a szakember.

(Borítókép: Varga Barnabás. Fotó: Papajcsik Péter/Index)