A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Skócia elleni győzelem után végre elárulta, hogy miért döntött Gulácsi Péter mellett.

A 2024-es Európa-bajnokság előtt a magyar-válogatott összeállításával kapcsolatban az egyik legnagyobb kérdés az volt, hogy ki fogja védeni hazánk nemzeti csapatának kapuját. Marco Rossi végül úgy döntött, hogy Gulácsi Pétert nevezi a kezdőbe az Eb-n, azonban a miértekről egészen mostanáig hallgatott. 

Gulácsi Péter még 2022 őszén szenvedett súlyos térdsérülést egy Celtic FC elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Emiatt a Német Kupa-győztes hálóőrre hosszú kihagyás várt. Ennek következtében Dibusz Dénes a válogatottban második számú kapusból első számúvá lépett elő és vele jutott ki a csapat a 2024-es Eb-re. Annak ellenére, hogy a Ferencváros csapatkapitánya kifogástalanul helyettesítette Gulácsit, utóbbi felépülésével és formába lendülésével ismételten kinyílt a kapuskérdés. A szövetségi kapitány végül úgy döntött, hogy a Bundesligában hétről hétre a legjobb csapatok ellen remeklő Gulácsinak szavaz bizalmat. 

Rossi a skótok elleni győztes meccs után a következőt mondta a döntéséről: 

„Hihetetlen és elfogadhatatlan, ami Gulával történik. Ha a magyar-válogatott szurkolója vagy, akkor támogatnod kell a kapusod. Ehhez képest sokan ellene vannak, a döntésem ellen és ők azt mondják, hogy Dibusznak vagy Szappanosnak kéne védenie. Szeretem Dibuszt, és Gulát is, de csak egyikük lehet a pályán, és nem lehet cserélni a félidőben.

Gula három meccset hozott le hiba nélkül és kiválóan teljesít a nyomás alatt, igen tényleg jó”

– mondta Rossi a meccs utáni nyilatkozatában, amelyben arra utalt, hogy a kiegyensúlyozottsága és az, hogy remekül teljesít nyomás alatt egyaránt Gulácsi Péter mellett szólt. 

(Borítókép: Marco Rossi. Fotó: Christian Kaspar-Bartke - UEFA/Getty)