Mary Lamb, az Egyesült Királyság első női kerekesszékes embere, aki a Three Peaks kihívást teljesítette, 4,65 millió forintot gyűjtve a Dogs For Good jótékonysági szervezet számára, Pride of Britain díjra jelölték hatalmas erőfeszítéseiért.

Mary Lamb, a kerekesszékes nagymama, aki sosem fogadja el a „nem” választ, újabb rekordot döntött: ő az első brit nő, aki kerekesszékkel meghódította a Three Peaks hegység minden csúcsát. Mary Lamb, aki 65 éves korában is tele van energiával, három nap alatt teljesítette a kimerítő kihívást, mely során 4,65 millió forintot gyűjtött össze a Dogs For Good számára – írta meg a Mirror

A Wirralból származó Mary Lamb  2007 óta kénytelen kerekesszéket használni egy ritka genetikai betegség miatt.

A Three Peaks kihívás alatt komoly egészségi problémákkal is megküzdött: mellkasi fertőzések és gyomorproblémák nehezítették megpróbáltatásait. Ráadásul egy veszélyes mászáskor csak tíz percre volt a hipotermiától.

A nehézségek ellenére Mary Lamb nem adta fel. Hatalmas csapata volt, köztük a férje, Mike, és a brit hadsereg katonái, valamint Sheldon, a segítő kutya, akik mind végig támogatták őt ezen az úton.

Néha úgy éreztem, mint aki csodát tesz. Azt mondták, hogy ez lehetetlen, szóval csak megcsináltam

– mondta Mary Lamb, aki nem ismer lehetetlent.

A hősies teljesítményéért most a Pride of Britain díjra jelölték, és mosollyal az arcán tervezi a következő nagy kalandját. Mary Lamb célja, hogy elérje a 13,95 millió forintot, hogy további segítő kutyákat tudjanak képezni és támogatni, mint amilyen Sheldon is.

Mary Lamb története nem csak a saját kitartásáról szól, hanem arról az erőről is, ami a közösség támogatásából fakad.

„Amikor az emberek lefelé jöttek a hegyről és biztattak, hogy „Gyere, Mary!” az hihetetlen érzés volt. Ha én meg tudom csinálni, akkor bárki meg tudja!” – tette hozzá Mary Lamb, aki igazi példakép mindenki számára, aki akadályokkal küzd az életben.

(Borítókép: Mary Lamb, az Egyesült Királyság első kerekesszékes nő, aki megmászta a hegycsúcsot. Fotó: Northfoto)