Neil Edwards, aki ötven éven át dolgozott az állatmentéssel foglalkozó Kékkeresztnél, most nyugdíjba vonul, de továbbra is önkéntesként fogja segíteni az állatokat.

Neil Edwards 1974-ben, még 17 évesen kezdte meg munkáját az állatmentéssel foglalkozó Kékkeresztnél. Elsőként a londoni állatkórházban dolgozott önkéntesként, majd 1986-ban megkapta a bromsgrove-i központ kulcsait.

Azóta a bajba jutott állatok megsegítésének szentelte az életét és több ezer állatot mentett meg. Most, 50 év szolgálat után, úgy döntött, hogy nyugdíjba vonul. A 67 éves férfi azonban kijelentette, hogy továbbra is szívesen önkénteskedik a központban, ahol szükség esetén segít az állatok szállításában vagy más feladatok elvégzésében - írja a BBC

„Mindig is szerettem volna állatokkal foglalkozni, és nagyon szerencsés voltam, hogy 50 évet tölthettem el egyetlen szervezetnél, ami csodálatos” – mondta Neil Edwards. Ő és felesége, Avril Londonból költöztek, hogy a bromsgrove-i egykori panziós kenneleket 1986-ban otthonteremtő központtá alakítsák.

Ez nagy változás volt, de büszke vagyok arra, hogy a központ fejlődött, és hogy hány állaton tudtunk segíteni 

– tette hozzá.

Most, a Bromsgrove örökbefogadási központ 25. évfordulójának megünneplésekor, Neil és felesége, Avril, valamint a központ kedvence, a négyéves Jack Russell terrier, Doug, újra a figyelem középpontjába kerültek.

„Az emberek gyakran visszajönnek, hogy meséljenek rólunk, és emlékeznek, hogy 12 évvel ezelőtt volt egy kutyájuk nálunk” – mesélte Neil Edwards.

Elmondta, hogy nagyon szerencsés volt a bromsgrove-i csapattal, és az a tény, hogy minden nap meg kellett oldani egy esetet: 

Soha nem tudhatod, mivel fogsz szembenézni.

Előre megtervezed a napot, de bármi történhet: találkozhatsz egy kóbor állattal, egy állattal, aki egyik napról a másikra rosszul lett” – magyarázta.

Neil Edwards és felesége a bromsgrove-i központban éltek, és ott nevelték fel három már felnőtt gyermeküket.

„A házat, amelyben élünk, otthonunkként tekintenek rá” – mondta a családjáról. „Most nyilván ki kell költöznünk és új életet kezdenünk, de izgatottan várjuk az új kalandokat.”

(Borítókép: Neil Edwards és felesége. Fotó: Northfoto)