Újságírók próbálhatták ki az egyik legnagyobb autógyártó új elektromos crossover modelljét, a Skoda Elroqot. A tesztelésre Amszterdamban került sor.

Hivatalosan ősszel mutatják be a Skoda új elektromos crossoverét, az Elroqot, ám nemrég újságírók próbálhatták ki a járművet Amszterdamban. A villanyautosok.hu cikke szerint az új modell a Kia EV3, a BMW iX1 és más kompakt crossoverek versenytársaként jelenik majd meg a piacon a Karoq elektromos verziójaként.

A cseh gyártó az Elroq esetében kiemelt figyelmet fordít az aerodinamika optimalizálására. A 0,26-os légellenállási együtthatója kiemelkedőnek számít a kategóriájában. Az autó első kerekei mellett elhelyezett légbeömlők növelik a jármű aerodinamikai hatékonyságát.

A tesztelés során a sajtó képviselői nemcsak az autó külső megjelenését nézhették meg, hanem a belső dizájnt is, amely hasonlít az Enyaq belteréhez. A 4 és fél méter hosszú járművet 13 colos központi érintőképernyővel és fejlett infotainment rendszerrel szerelték fel, a kormányon pedig az új Skoda felirat díszeleg. A biztonságosabb vezetést támogató kiterjesztett valósággal kombinált HUD (head-up-display) mellett kiemelkedő még a 15 W-os vezeték nélküli telefontöltő és a 45 W maximális teljesítményű USB-C aljzatok is.

Az Elroq három akkuméretben lesz elérhető, a legnagyobb, 77 kWh-s verzió esetén a töltési teljesítmény elérheti a 175 kW-ot. Az előmelegítési funkció segítségével a nagyobb akkuméretű modellek 10-ről 80 százalékra akár 28 perc alatt is feltölthetők.

A gyártás még ebben az évben elkezdődik, de a piaci bevezetésre 2025-ben kerül sor. Az árakat még nem hozták nyilvánosságra, de a konkurens modellekkel összehasonlítva versenyképes árazásra számíthatunk.

(Borítókép: Skoda Elroq. Fotó: Youtube)