Néhány napja vírusként terjedt el az interneten egy videó, amelyben egy Tennessee állambeli fiatal nő nem mindennapi választ ad arra a kérdésre, hogy szerinte mitől őrülnek meg a férfiak az ágyban. A felvétel főhőse végre előkerült és őszintén elmondta a véleményét a felvételről, mesélt a jövőbeli terveiről, valamint az is kiderült, mennyit kaszált eddig a jeligévé vált imitációjával.

Egy világ ismerte meg nemrég az amerikai Tennessee államban élő Hailey Welchet, akit csak Hawk Tuah-lányként emlegetnek. Így imitálta ugyanis azt, ahogy szerinte egy férfi micsodájára kellene köpni ahhoz, hogy az illető teljesen megőrüljön az ágyban. A fiatal nő már nem volt szomjas, amikor humorosan felelt a felvételt készítő YouTuber kérdésére, azt azonban nem gondolta, hogy a videó ekkorát fog menni, azt meg pláne nem, hogy ő válik a következő mémmé. Ha azonban így esett, hát megesett, ő pedig kihozta belőle, amit tudott: a YouTuberek a hatalmas nézettség után összeálltak vele és repi cuccokat gyártottak „Hawk Tuah” - szlogennel. A baseball sapkákat és pólókat pedig veszik, mint a cukrot...

Hailey Welch a videónak köszönhetően nagyon rövid idő alatt hatalmas ismertségre tett szert, habár jó ideig senki sem volt tisztában a kilétével. Aztán múlt szombaton több ezer rajongó előtt csatlakozott a Nashville-i Nissan Stadion színpadán Zach Bryan 28 éves country-sztárhoz, hogy együtt énekeljék el a sztár Revival című slágerét. Nem sokkal később Welch egy podcast-műsorban törte meg az őt övező csendet. Először több róla keringő tévhitet is eloszlatott, mint például, hogy ő tanárnő, az apja pedig prédikátor lenne. Valójában egy rugógyárban dolgozik, és akkor is éppen egy kora reggeli műszakra készült, amikor rájött, hogy a hálószoba tippje vírusszerűen terjed a neten. Mondhatni jókora meglepetés érte, a közösségimédia-felületeit ugyanis még korábban, személyes okokból törölte, így nem feltételezte, hogy valaha látni fogja az elkészült felvételt.

„Hatalmas volt. Úgy voltam vele, hogy »ó, ez elég vicces volt, ennél nagyobbat már nem fog szólni«. Egy órával később újra megnéztem és a megtekintések körülbelül egymillióval nőttek. »Istenem, nem létezik, hogy ez csak úgy megtörtént« – gondoltam magamban, aztán mégis” – mesélte Welch, aki a felvételt követő napon nem is emlékezett rá, hogy bármilyen videóban is szerepelt volna. Amikor megtudta, hogy a kis előadását világszerte látták, kisebb pánikba esett, de a családja szerencsére viccként fogta fel.

„Szerintük vicces. Tudják, milyen vagyok, sosem lehet tudni, épp mi jön ki a számon. Sokszor magam sem tudom, miről beszélek, majd az első adandó alkalommal, amikor ilyesmit mondok, természetesen kamera van az arcomban” – mosolygott a 23 éves nő, aki a YouTuberekkel közösen piacra dobott Hawk Tuah-szlogennel ellátott termékeket, köztük kamionos sapkákat.

Ezekből a repi cuccokból mostanra több mint 2 ezer darabot adtak el nagyjából 65 ezer dollár, vagyis 23,9 millió forint értékben.

A pénz ellenére Welch felhívta rá a figyelmet: nem akarja, hogy a Hawk Tuah-lányként ismerjék.

„Vicces volt, de nem gondoltam komolyan semmit. Láthatják a nézők, hogy nyilván viccelődöm a videóban” – szögezte le Hailey Welch. A rövid távú jövőbeli tervei kapcsán elárulta, hogy egy csomó podcast-műsorban fog szerepelni, illetve egy műsort is tervez csinálni. A hirtelen jött hírnévnek ugyanakkor hátulütői is vannak. A fiatal nő elmondta, hogy számtalan hátborzongató üzenetet kap online.

„Aki a kalapjaimat csinálja 600 dollárt (220 ezer forint) ajánlott úgy három napja, hogy köpjek egy üvegbe és adjam el neki. Ez undorító. Ez egyszerűen undorító, nem igaz?” – tette fel a költői kérdést Hailey Welch.

( LADBible )

( Borítókép: Hailey Welch, a Hawk Tuah-lány. Fotó: YouTube)