Durva disznótámadásnak esett áldozatul egy szerb férfi, aki az incidens következtében súlyos sérüléseket szenvedett. Az orvosok a vizsgálat után lesújtó hírt közöltek vele.

Milovan Dinić, egy, a dél-szerbiai Bovan faluból származó férfi nem mindennapi balesetet szenvedett, amikor az egyik disznója megharapta a nemi szervét. Az állat akkor támadt a gazdára, amikor az a sérült malac sebeit próbálta jóddal kezelni – írja a Nova rs.

„Megpróbáltam jóddal leönteni a sebeit, de amikor megfogtam a fejét, hirtelen rám támadt és megharapta a nemi szervemet” – mesélte Milovan Dinić, aki erősen vérezni kezdett. A sebet gyorsan bekötözte és az a leksinaci   kórházba indult. 

„Az orvosok azonnal megvizsgáltak és ultrahangot készítettek. Kiderült, hogy műteni kell és el kell távolítani az egyik herémet, hogy elkerüljem a vérmérgezést” – osztotta meg a részleteket a férfi, aki majdnem két teljes hétig volt kórházban. Ez idő alatt injekciókat, védőszérumot és infúziót kapott.

Most kötözésre járok, hamarosan eltávolítják a varratokat

– mondta elkeseredetten. A közel 200 kilogrammos disznó kapcsán elárult, hogy az állat mindig is agresszív volt. „Két éve tartom ezt a disznót, és mindig is tudtam, hogy veszélyes. Aznap fertőtlenítettem a rüh miatt, és lehet, hogy ez idegesítette fel” – magyarázta Milovan Dilić.

(Borítókép: Ketrecben lévő malac. Illusztráció: Getty Images)