Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a közösségi oldalán tisztázta az Európa-bajnoksággal kapcsolatos kritikákat, és hangsúlyozta, hogy a csapatnak nincs oka szégyenkezni az elért eredmények miatt.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott 59 éves szövetségi kapitánya a közösségi oldalán értékelte az elmúlt időszakot és reagált a válogatott szereplését ért kritikákra.

Talán itt az ideje, hogy tisztázzuk a dolgokat!

Azok, akik azt mondják – vagy írják –, hogy kudarcot vallottunk ezen az Európa-bajnokságon, nyilvánvalóan nem objektívek, és sajnos azt kell mondanom, rosszhiszeműek! Az a tény, hogy az elmúlt években csodával határos eredményeket értünk el és gyakran meggyőző teljesítményt nyújtottunk (még ha néha szerencse is kellett ehhez), nem szabad, hogy eltorzítsa a valóságot!” – írta a válogatottat 2018 óta irányító Rossi. Hangsúlyozta továbbá, hogy bár a csapat nem ért el rendkívüli eredményeket, a játékosoknak nincs okuk szégyenkezni.

„Sajnos még Magyarországon is van egy kis százaléka az embereknek, akik előbukkannak, amikor azt hiszik, hogy léket kapott a hajó! Igaz, nem tettünk semmi rendkívülit, de nem hiszem, hogy bárkinek szégyenkeznie kellene emiatt a válogatott miatt!” – tette hozzá.

Marco Rossi elmondta, hogy soha nem jelentette ki a sajtónak, hogy távozik, csak pihenni szeretett volna és rendezni a gondolatait.

A kapitány kiemelte, hogy a csapat számára nem alakultak kedvezően a kétesélyes helyzetek az Európa-bajnokságon, de ennek ellenére köszönetet mondott a játékosoknak, a technikai és szakmai stábnak, az MLSZ-nek, és különösen a szurkolóknak.

„Soha nem futottam el a kihívások elől, még a legnehezebbek elől sem! Most sem fogom feladni, mert ami nem öl meg, az erősebbé tesz! Együtt erősebbnek kell lennünk mindennél és mindenkinél!” – zárta gondolatait Marco Rossi.

Marco Rossi 2018 óta vezeti a válogatottat, amely tavaly veretlenül végzett az Európa-bajnoki selejtezőcsoportja élén és 1985 után először egyenes ágon jutott ki egy nagy tornára. A németországi Európa-bajnokságon a magyarok 3-1-re kikaptak Svájctól, 2-0-ra a házigazdáktól, de Csoboth Kevin 100. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzték Skóciát, bár ez nem volt elég a nyolcaddöntőbe jutáshoz.

(Borítókép: Marco Rossi. Fotó: Getty Images)