Nem mindennapi jelenet borzolta fel a kedélyeket: a Sárkányok háza című sorozat második évadjában takarás nélkül mutatták meg a Aemond Targaryent alakító Ewan Mitchell merev hímtagját.

Trónok harca-univerzum régóta ismert az explicit tartalmairól, így az egyáltalán nem okoz meglepetést a rajongóknak, ha fedetlen kebleket látnak. Ahhoz ugyanakkor ők sincsenek hozzászokva, hogy merev hímtagok ágaskodjanak velük szemben a képernyőn, márpedig a széria második évadjában erre is sok kerül. A harmadik epizódban az egyik jelent Királyvár egy bordélyházában játszódik, ahol az Ewan Mitchell által megformált Aemond Targaryen egy prostituált szolgálatait élvezi. A bordélyba tart a fivére, Aegon Targaryen (Tom Glynn-Carney) is, aki a testvére választottját látva kötekedni kezd az ifjabb testvér ízléséről, mire Aegon feláll és kivonul a szobából. 

Az egyetlen „bökkenő” a jelenetben, hogy a herceg teljesen meztelenül, merev hímtaggal áll talpra, a nézők pedig farkasszemet kell nézzenek a férfiasságával.

Habár a meztelenség nem szokatlan sem a Trónok harcában, sem A sárkányok házában, ez a jelenet még a legedzettebb rajongókat is meglepte.

„Nem számítottam erre a bordélyházi jelenetre” – írta egy néző a közösségi médiában, míg egy másik úgy fogalmazott: „Semmi sem tudott volna felkészíteni erre, hogy Vhagar teljes valójában látható”. A hozzászóló itt Aemond Targaryen Vhagar nevű sárkányára utalt, amely a sorozat legnagyobb sárkánya. Eközben egy harmadik kommentelő felhívta rá a figyelmet, hogy az HBO-nak illet volna feltüntetni a jelenetnél egy figyelmeztetést.

Sokkot kaptam a himbilimbijétől 

– tette hozzá. A kezdeti sokk után az a kérdés is felvetődött a nézők körében, hogy a színész vajon protézist vagy testdublőrt használt-e. Erről sem a csatorna, sem maga Ewan Mitchell nem adott ki információt, a színész ugyanakkor a Vulture magazinnak elmondta, hogy a cél kifejezetten az volt, hogy sokkolják a nézőket.

„Nem könnyelműen hoztuk meg ezt a döntést, ám a karakterre igaz, hogy rendre sokkolja a nézőket. A gyengeség nem tartozik Aemond szótárába” – fogalmazott Mitchell. A széria rendezője, Geeta Vasant Patel a Variety-nek elárulta, hogy Mitchellel egyetértettek abban, hogy a karaktere teljesen meztelenül jelenjen meg.

„Aemond egy sérült személyiség. Kis korában bántották, és mivel sérült, megalkotta azt a személyt, aki pontos ellentettje az érzéseinek. Egy olyan személyt, aki érzéketlen és egyáltalán nem törődik azzal, hogy mások mit gondolnak róla. Szép lassan elkezdi felvenni ezt a páncélt, és amikor feláll, a tény, hogy nem törődik azzal, hogy látják a hímtagját, egy erős zsigeri változást jelent” – magyarázta el a jelenet mögöttes tartalmát Patel. Ewan Mitchell hozzátette:

Teljesen meztelen akarok lenni abban a pillanatban. Ez fontos a számomra, hiszen ilyen a karakterem. Ez az, amit tenne, és ez az, amit mi is tettünk.

(LADBible)

(Borítókép: Ewan Mitchell Aemond Targaryen szerepében a Sárkányok háza című sorozatban. Fotó: HBO/Northfoto)