III. Károly király sok mindent átértékelt az utóbbi időben és örömmel rendezné a kapcsolatát kisebbik fiával, Harry herceggel. Szeretné, ha az unokái egy szerető nagypapa emlékét zárnák a szívükbe, ám az uralkodói család ellenzi Károly tengerentúli útját.

Látogatást tenne az Egyesült Államokba III. Károly király, hogy évek után végre láthassa az unokáit és időt tölthessen velük, valamint hogy elmérgesedett kapcsolatát is rendezze a kisebbik fiával, Harry herceggel. Az uralkodói család ugyanakkor ellenzi, hogy Károly a tengerentúlra utazzon, így minden tőlük telhetőt bevetnek, hogy akadályozzák ebben.

Mint ismert, Károly királyt februárban diagnosztizálták rákkal, nem sokkal azután, hogy jóindulatú prosztatamegnagyobbodás miatt műtétre szorult. A jelenlegi kezelései úgy tudni, jól haladnak, az uralkodó egyre jobb állapotban van és már nyilvános szerepléseket is vállal. A betegsége következtében ugyanakkor sok mindent átértékelt, többek között a kisebbik fiával, Harry herceggel való viszonyát. A király szeretné rendezni a kapcsolatukat, és mivel a herceg nem szívesen viszi haza a gyerekeit, sőt a neje, Meghan Markle sem szándékozik visszatérni brit földre, így maga Károly látogatna el az egyesült államokbeli Montecitóba, hogy időt tölthessen az unokáival. Minden vágya, hogy Archie herceg és Lilibet hercegnő barátságos nagypapaként emlékezzen rá.

A New Idea nevű brit kiadvány információi szerint Károly király jövő havi programjában van egy rés, ahol sor kerülhetne a látogatásra, ugyanakkor Tom Quinn királyi szakértő szerint a tervet merőben ellenzi az uralkodói család, kiváltképp Vilmos herceg és Kamilla királyné. Míg előbbi azt nem érti, hogy az édesapja az eddig történtek fényében miért vágyik Harry társaságára, addig a királyné a férje egészségéért aggódik.

„Károly kétségbeesetten szeretné látni az unokáit. Utálja a gondolatot, hogy Archie és Lilibet nem úgy emlékszik majd rá, mint arra a meleg, barátságos nagypapára, aki lenni szeretne. [...] Ez a viszály túl régóta tart, és Károly alig várja, hogy rendezze – de tudja, hogy ennek Harry és Meghan otthonában kell megtörténnie, különösen, ha látni akarja az unokáit” – mutatott rá Quinn, hozzátéve, hogy Harry herceg is nyitott lenne arra, hogy az amerikai otthonában fogadja az édesapját.

(Mirror)

(Borítókép: III. Károly király. Fotó: Getty Images)