Egy fitnesz cég elképesztő adatokat tárt fel Cristiano Ronaldo fizikai és mentális állapotáról, miután egy mérkőzés hosszabbításában, a büntetőpárbaj során a portugál klasszis a tizenegyes pontra helyezte a labdát.

Pénteken este a németországi Európa-bajnokság negyeddöntőjében a portugál és a francia válogatott készül a nagy összecsapásra – írja a Nemzeti sport

A mérkőzés előtti utolsó sajtótájékoztatón Kylian Mbappé, a francia csapat fiatal fenegyereke, nem meglepő módon dicsérte a példaképét, Cristiano Ronaldót.

Cristiano teljesen egyedi. Sosem lesz még egy olyan játékos, mint ő

– mondta Mbappé, kiemelve, hogy Ronaldóval a mai napig tartja a kapcsolatot, ugyanakkor hozzátette, reméli, hogy a portugál klasszis csalódottan távozik majd a következő mérkőzés után.

A WHOOP nevű cég, amely a játékosok edzettségi és fizikai állapotának nyomon követésével foglalkozik, közzétett néhány meglepő adatot Cristiano Ronaldo mentális és fizikai állapotáról, amelyeket a legutóbbi mérkőzés alatt mért. A 39 éves támadó szívverése kétszer is elérte a 170-et a mérkőzés hevében, egyszer amikor a rendes játékidő véget ért, és ismét, amikor Portugália megnyerte a tizenegyespárbajt, ezzel bejutott a negyeddöntőbe.

De ami igazán lenyűgöző volt, az a Ronaldo által mutatott higgadtság a büntető rúgásának pillanatában. A WHOOP szerint ekkor a szívverése jelentősen lecsökkent, ami azt mutatja, hogy a nyomás ellenére is képes volt teljes nyugalommal kezelni a helyzetet.

Ezt a higgadtságot Ronaldo már korábban is sokszor bizonyította, de hogy egy ilyen kritikus pillanatban, ahol már egyszer korábban a szlovén kapus, Jan Oblak kifogott rajta, így teljesíteni, valóban elképesztő. Úgy odaállt a labda mögé, mintha csak egy vasárnapi ebéd utáni sziesztára készülne. Ilyen hidegvérrel, más nem nagyon szokott büntetőt rúgni.

Ez az adat nem csak azt mutatja, hogy Ronaldo a legnagyobbak közé tartozik, hanem azt is, hogy még 39 évesen is bátran felveszi a versenyt a nála jóval fiatalabb játékosokkal. Vajon meddig maradhat még a pályán a korszakunk egyik, ha nem a legnagyobb futballistája? Erre a kérdésre ma este fogunk választ kapni.

(Borítókép: Christiano Ronaldo. Fotó: Getty Images)