Nagy-Britannia legnagyobb családját tudhatja magáénak Sue és Noel Radford, akik összesen 22 gyereket nemzettek. Közülük 21-en élnek, egyikőjük ugyanis élettelenül jött a világra. Róla emlékezett meg nemrég az édesanya.

Ha már látta a Tucatjával olcsóbb című 2003-as vígjátékot, az semmi ahhoz a brit családhoz képest, amelyben a szülők összesen 22 gyereket nevelnek. Sue és Noel Radford a kora tinédzser éveikben kezdtek randevúzni egymással, Sue pedig egészen korán teherbe esett, így 14 évesen adott életet az első gyerekének, Chrisnek, aki mostanra 35 esztendős. Az édesapja, Noel ekkor 18 éves volt. A szülők három évvel később, 1992-ben összeházasodtak, majd rá egy évre megszületett a második gyerekük, a jelenleg 30 éves Sophie. Őt még 20 másik csemete követte, ám időközben egy tragédia is történt. Egyikőjük, a sorban 17. gyermek, Alfie halva született 2014. július 6-án. Az édesanyja egy szívbemarkoló bejegyzéssel emlékezett meg róla a közösségi médiában, kiemelve, hogy a kisfia idén lett volna 10 éves.

A posztban Sue Radford elmesélte, hogy annak idején éles hátfájás miatt ment kórházba, akkor közölték vele a lesújtó hírt, miszerint nem hallanak szívhangot. Néhány órával később megindították a szülést, az édesanya pedig kénytelen volt a világra hozni már halott gyermekét.

Az évnek ez az időszaka soha nem lesz könnyebb

– írta Sue Radford, a szöveg mellé pedig képeket is mellékelt Alfie aprócska kezéről, valamint kéz és láblenyomatairól, amelyeket a megszületése után készítettek az orvosok.

Már azóta, hogy tudtam, terhes vagyok Alfie-val, éreztem, hogy soha nem fogjuk hazavinni őt. Egyszerűen tudtam. Annyira furcsa volt, mert a többi terhességem alatt soha nem éreztem ilyet. Aztán körülbelül három nappal az elvesztése előtt olyan volt, mintha csendben elmenne. A mozgása teljesen lelassult. Kezdetben csak ösztönösen éreztem valamit, a vége felé pedig apró fizikai dolgok igazolták a megérzéseimet. Végül aznap, amikor elvesztettük, a parton forgattunk. Miután hazajöttem, nagyon erős hátfájdalmat éreztem és azt mondtam Noelnek: »Nem érzem jól magam, a baba sem mozdultt«. Egyből kórházba mentünk, ahol aztán egy gyors vizsgálat után az orvos közölte, hogy nem hall szívhangot, a kisbabám meghalt. Nem hiszem, hogy valaha is fel lehet készülni lelkileg arra, hogy ilyen szörnyűség történik veled” – mesélte el részletesen élete legrosszabb napjának történetét Sue Radford, akinek a 22. gyereke 2020 áprilisában született és a Heidie nevet kapta. Az édesanya leszögezte, ő volt az utolsó.

A családról képeket ide kattintva láthat.

(LADBible)

(Borítókép: Noel és Sue Radford. Fotó: Northfoto)