Egy új optikai illúzió borzolta fel a kedélyeket az interneten, állítólag ugyanis a személyiségünk egy rejtett aspektusáról árulkodik az, hogy ki mit lát benne.

Az optikai illúziók olyan képek, amelyek megtévesztik vagy félrevezetik az agyunkat, kihasználva a színek, a fény és a minták feldolgozásának módját, hogy olyan képet sugalljanak, amely eltér az előttünk lévő valóságtól. Az interneten számos ilyen kép található, ám a legújabb teljesen felborzolta a kedélyeket – főleg a közösségi médiában –, ugyanis Mia Yilin TikToker állítja, hogy ez az optikai illúzió felfedi a személyiségünk egy rejtett aspektusát, függően attól, hogy mit látunk benne. Ön mit vesz észre először az alábbi képen?

Nem mondunk újat azzal, hogy a képen egy hal alakot formáló felhő látható, az azonban sokat mondó lehet, hogy először csak egy felhőt, vagy egyből egy hal alakját látjuk. Yilin szerint ha az előbbit, akkor „a bátor és rugalmas látszat valójában egy érzékeny, illetve szavakkal és tettekkel egyaránt könnyen befolyásolható személyiséget” takar.

„Azokra, akik először csak egy felhőt látnak, jellemző, hogy gyűlölik a megalkuvás gondolatát, ugyanis nagyon magas elvárásaik és céljaik vannak” – fogalmazott a 449 ezer követővel rendelkező influenszer. Hozzátette: ezeknek az embereknek a személyisége nagyon vonzó és karizmatikus, így sokak tetszését elnyerik.

@mia_yilin What’s the first thing you see in this picture? 🙃 #personalitytest #opticalillusion #entertainment #funfacts #trending #fyp #chinesewithmia #mia_yilin #motivation #fortune #wealth #relationship #LearnOnTikTok #psychology ♬ original sound - Mia Yilin

Akik azonnal a halat vették észre a képen, és csak utána realizálták, hogy az egy felhő, azok a TikToker szerint úgy állnak a mindennapokhoz, hogy az élet rövid, ezért megpróbálnak mindent a lehető legteljesebben kiélvezni.

„Számukra az idejük a legértékesebb, szóval utálják olyan emberekre vagy dolgokra vesztegetni, akik vagy amelyek nem érdemlik, illetve érik meg. Emellett azonban kifejezetten aggodalmaskodók és rengeteg időt töltenek azzal, hogy az ismeretlen dolgokon stresszelnek. Legjobban úgy írhatók le, mint extrovertáltan introvertált személyiségek, akik jobban szeretnek egyedül lenni, de amikor szükség van rá, valódi partiarcokká válnak” – magyarázta.

(LADBible)

(Borítókép: Egy férfi három arca. Illusztráció: Getty Images)