Az új trendnek megfelelően a brit turisták egyre gyakrabban döntenek úgy, hogy az utazás előtti éjszakát hotelben töltik el, ezzel elkerülve az utazással járó rohanást és a stresszt.

Egyre többen döntenek úgy a brit utazók közül, hogy a nyaralás kezdetét megelőző éjszakát hotelben töltik. 

Ezt a gyakorlatot „nyaralás előtti éjszakának” hívják, ami különösen hasznos lehet, ha korai indulásra kell készülniük. A módszer segítségével, állításuk szerint, elkerülhető az utazással járó idegesség és az utolsó pillanatban történő kapkodás.

A Premier Inn szállodalánc és Victoria Philpott, a közismert utazási blogger, ismertebb nevén VickyFlipFlop által végzett közös kutatás szerint a résztvevők 70%-a úgy véli, hogy egy hotelben eltöltött éjszaka jelentősen csökkenti a nyaralás kezdetének stresszét.

Ez különösen fontos azok számára, akik attól tartanak, hogy késés miatt lemaradnak a repülőjükről vagy vonatukról. A megkérdezettek 38%-a jobban alszik, ha tudja, hogy közel van az indulás helyszínéhez.

A hotelben eltöltött éjszaka nem csak azt az előnyt nyújtja, hogy közel vagyunk az indulási helyszínhez, hanem a pihentető alvás mellett egy kellemes vacsora (49% szerint) és néhány pohár ital elfogyasztása (32% szerint) is hozzájárulnak az utazás előtti lazításhoz. 

Ez a gyakorlat egyre népszerűbb, ami nem meglepő, hiszen ki ne szeretne nyugodtan és pihenten érkezni a nyaralás helyszínére, anélkül, hogy a stresszes utazás és az utolsó pillanatban történő rohanás megviselné? Ki tudja, lehet, hogy más országok lakói is átveszik ezt a kissé furcsa brit szokást.

Ön kipróbálná ezt az új brit szokást?

(Borítókép: Victoria Philpott, a közismert utazási blogger. Fotó: Northfoto)