Fiatalon iskolai zaklatás miatt Dániába kellett költöztetni, ma már nemzetközi szépségversenyeken képviseli a hazáját, Angliát: a surrey-beli Guildfordból származó 21 éves Rheanna Cartier megdöbbentő őszinteséggel mesélt az őt ért traumákról.

Rheanna Cartiert a tinédzser éveiben durván zaklatták az osztálytársai, ami olyannyira elhatalmasodott, hogy a szülei úgy döntöttek, Dániába költöznek, hogy megvédjék gyermeküket a további bántásoktól.

„A zaklatás 13 éves koromban kezdődött, amikor új iskolába kerültem. Addigra mindenki megtalálta a maga baráti körét. Nyáron beszélgettem egy helyes fiúval, aki idősebb volt nálam. Amikor elkezdődött az iskola, a lányok folyamatosan inzultáltak miatta, kiabáltak velem és sértegettek a folyosón.

Egyre rosszabb lett a helyzet

– emlékezett vissza Rheanna Cartier, akit nemcsak szóban, de online is folyamatosan zaklatott a többi lány. Rendszeresen bántó megjegyzéseket írtak például az Instagramon megosztott képei alá. Miután a család elköltözött, és Cartier felcseperedett, többen felfigyeltek a szépségére, így egészen fiatalon bikinimodellé vált.

„Mindig is meglehetősen félénk és esetlen voltam, de a bikini modellkedés sokkal magabiztosabbá tett, még a mindennapi életben is” – nyilatkozta a fiatal nő. Hozzátette, hogy a versenyeken való részvétel és a kifutón való szereplés teljesen megváltoztatta az életét. 

Rheanna Cartier az első nagy sikerét a Miss England versenyen érte el, ahol 17 évesen a Cotswolds régió legszebb nőjének járó címet kapta meg, és elnyerte a Bare Face Top Model díjat.

Akkoriban a versenyeken még nem volt szokás bikinis fordulót tartani, ami miatt nagyon csalódott volt. Három évvel később, 20 évesen végre lehetősége nyílt bikiniben is bemutatkoznia a nagyközönségnek, aminek nagyon örült.

Nagyon vártam, hogy bikiniben is megmutathassam magam a versenyen.

Amikor végre eljött az idő, az nagyon pozitív élmény volt a számomra” – mondta Cartier, aki legutóbb egy koreai szépségversenyről tért haza az Egyesült Királyságba, jelenleg pedig egy mexikói fürdőruha bemutatóra készül, amelyet októberben rendeznek. „Régebben mindig ideges voltam, de minden egyes verseny után jobban érzem magam és egyre magabiztosabb vagyok” – állította a fiatal szépség.

Rheanna Cartier számára a szépségversenyek nem csupán önbizalmat adtak, hanem lehetőséget is nyújtottak arra, hogy megmutassa a világnak: a zaklatásokból fel lehet állni és hatalmas sikereket lehet elérni.

„Szeretem az edzéseket, sok időt töltök az edzőteremben és figyelek az egészséges étkezésre is. A versenyekre készülve mindig sok munkát fektetek bele, hogy a lehető legjobban nézzek ki. A színpadon mindig úgy érzem, valami nagyot értem el” – tette hozzá a Miss England korábbi győztese, aki nemcsak a szépségversenyek világában ér el sikereket, hanem a mindennapi életben is: büntetőjogot tanul, és tudatosan építi a jogi karrierjét. 

(SurreyLive)

(Borítókép: Rheanna Cartier. Fotó: Northfoto)