Az idei nyáron kifejezetten zsúfoltak a légi folyosók, a sportesemények miatt ugyanis rengetegen utaznak, nem beszélve azokról, akik vakációzni indulnak. A Ryanair járatai mindkét esetben zsúfoltig vannak utassal, sőt lesznek is, hiszen nemcsak olcsó járatokat kínálnak a népszerű úti célokra, de az olimpia miatt várhatóan a párizsi gépükön is teltház lesz. Ha ön is oda készül, de eddig nem tette, érdemes minél előbb megvennie a jegyét, sőt az ülőhelyét is kiválasztania, nehogy a legrosszabb ülések egyikén kössön ki.

Legyen szó bármilyen légitársaságról, mindegyik felkínálja az ülések kiválasztásának opcióját. Ezt a nagy, országos légitársaságok esetében általában tartalmazza az ár, míg ha fapados járattal utazunk, felárat kell fizetnünk ezért a lehetőségért. Sokan nem élnek ezzel a szolgáltatással és megelégszenek azokkal a helyekkel, amelyeket a gép dob nekik, ám a jövőben érdemes kétszer is meggondolnunk, hogy a megmaradt ülőhelyek közül akarunk-e az egyiken kikötni, az utasok ugyanis figyelmeztetnek: egyes székektől jobb óvakodni.

A rendszeresen repülő közönség tagjai azután fogalmazták meg az intelmeiket, hogy a Ryanair ajánlást adott ki a legjobb ülőhelyekre, amelyek a vállalat szerint többek között az 1 A-C, a 2 D-F, illetve a 16-os és a 17-es sorban találhatók. Ezek akkor jelentenek kiváló választást, ha valaki nagyobb lábtérre vágyik, ezek az ülések ugyanis a vészkijáratok közelében helyezkednek el. Ráadásul, ha a 16. vagy 17. sorban foglalunk, akkor általában 60 nappal a felszállás előtt ne tudunk csekkolni.

Ha az a fontos, hogy az elsők között tudjunk leszállni, akkor az első öt sorban, ha pedig az, hogy a legjobb ablakfotót tudjuk elkészíteni, a kép sarkában a gép szárnyával, akkor a 15. és 18. sor között kell ülőhelyet keresnünk magunknak.

További előnyös opciónak említi a légitársaság az 1., 2. és a 33. sort azok számára, akik szeretnek többet nassolni egy repülőút során, ezek a helyeken ugyanis a legközelebb utazhatunk a személyzethez.

A kommentelők ugyanakkof felhívják a figyelmet arra, hogy az 1. és a 33. sor kerülendő, ugyanis nemcsak a személyzethez, de a vécékhez is az itt található ülések vannak a legközelebb, az esetleges szagok miatt pedig nem a legjobb választás itt végigülni egy hosszú repülőutat.

Ezen kívül a 11A, illetve a 12A és F üléseket is említik, felhívva a figyelmet, hogy míg előbbinek egyáltalán nincs ablaka, utóbbi kettő elég távol van a legközelebbi természetes fényforrástól, illetve az ott ülőknek csak korlátozott a hozzáférése az ablakhoz.

(LADBible)

(Borítókép: Ryanair repülőgép a levegőben. Fotó: Getty Images)