Négy hónap alatt eltapsolt 466,6 millió forintnak megfelelő lopott pénzt egy ausztrál férfi, aki egy meghibásodott ATM-ből nyúlta le az összeget. A férfi a pénz elköltését követően feladta magát.

Az utolsó fityingje is elfogyott az ausztrál Dan Saundersnek, amikor úgy döntött, hogy 46 ezer forintnak megfelelő összeget vesz fel egy automatából. Bár az ATM-en egy, a tranzakciót visszautasító üzenet jelent meg, a gép mégis kiadta a pénzt. A férfi rájött, hogyha éjfél és hajnali 1 óra között próbál pénzt levenni az ATM-ből, akkor fedezet nélkül is akkora összeget akaszthat le, amennyit nem szégyell. Így hát több napon keresztül látogatta Saunders az automatát és összesen 466,6 millió forintnak megfelelő összeget lopott. A pénzből kifizette a barátai diákhitelét, puccos öltönyöket vásárolt magának és magánrepülőgépes utakat foglalt, amelyekhez drága escort lányok szolgáltatását is igénybe vette.

Úgy éreztem magam, mint egy ősember, aki felfedezi a tüzet

– fogalmazott a Sun című brit napilapnak a férfi, aki a legjobb éttermekben evett és vad bulikat tartott, ám idővel ezek a költekezések kezdték megviselni. Hatalmas adósságokat halmozott fel, kettős életét pedig titokban kellett tartania a családja előtt. A legnagyobb kiadása az volt, amikor 23,3 millió forintnak megfelelő összeget költött egy 20 személyes magánrepülőgép bérlésére, amellyel a haverjaival együtt egy Bali melletti szigetre utazott” – mesélte Saunders, aki egyszer bérelt egy kisbuszt és idegeneket szedett fel Melbourne-i szállásokról, majd elvitte őket egy Yarra Valley-i birtokra, ahol őrült medencés partikat adott a tiszteletükre.

Amikor az illegálisan szerzett pénz rohamosan fogyni kezdett, az ausztrál férfi szerencsejátékkal próbálta visszanyerni azt, mindeközben a bűntudattól folyton rémálmok gyötörték.

„Emlékszem, ahogy teljesen izzadtan egy medencében ébredtem fel, amikor csengettek a hotelszobám ajtaján. Emlékszem azt gondoltam, »ennyi volt, elkaptak, jönnek értem«. Tulajdonképpen megkönnyebbülés lett volna, de aztán kiderült, hogy csak a szobalány csengetett, hogy megkérdezze, kérek-e friss törölközőket” – mondta Dan Saunders, aki a pénz elszórása után felvette a kapcsolatot az illetékes bankkal és elmondta, hogy mit tett. Három évvel később 111 rendbeli csalás és lopás vádjával letartóztatták.

„A bírósági eljárás nagyon furcsa volt, mert valójában senki sem értette, hogy mit tettem: sem a bíró, sem az ügyész. Sokan üres tekintettel néztek rám; a bank minimális bizonyítékot szolgáltatott, így a tárgyalóteremben még egy velem készült interjút is levetítettek, amely abban a négy hónapban készült, amikor szórtam a pénzt. Szürreális volt, de végül kvázi csak egy dorgálást kaptam, illetve egy év letöltendőt” – mondta a férfi, aki 2016 májusában szabadult.

(LADBible)

(Borítókép: ATM. Illusztráció: Getty Images)