Az Eb-nek már rég vége, de még egy utolsó botrányra azért futotta a tornagyőztes spanyol válogatottól.

A Gibraltári Labdarúgó Szövetség hivatalos panaszt nyújtott be az UEFA-hoz, miután a spanyol játékosok az Eb-győzelmet követően azt skandálták, hogy „Gibraltár spanyol”.

A spanyol válogatott 2-1-re legyőzte Angliát a németországi Európa-bajnokság döntőjében. A csapat ezután belecsapott az örömittas éjszakába. 

A kontinensviadal megnyerése után, a torna legjobbjának megválasztott Rodri úgy érezhette, hogy a csapatkapitány nem hergelte fel kellően a szurkolókat. Ezért azt kezdte skandálni, hogy

Gibraltár spanyol!

Morata már érezte, hogy ebből semmi jó nem fog kisülni és odafordult a Manchester City-ben futballozó Rodrihoz és azt mondta: „Angliában játszol, haver!”, amelyre Rodri csak legyintett, „Nem érdekel!” – mondta a középpályás. 

Gibraltár egy brit tengerentúli terület, így érhető módon a helyieknél kiverte a biztosítékot a spanyol futballista mondata. A Gibraltári Labdarúgó Szövetség (GFA) kifejezte, hogy az énekeket bemutató videót dühvel, döbbenettel és csalódással fogadták. Egyúttal kijelentették, hogy a szóban forgó magatartás sértő a gibraltáriak számára, akik többször is gyakorolták demokratikus jogaikat, hogy megőrizzék brit tengerentúli területi státuszukat.

„Bár Gibraltár határos Spanyolországgal, és nagyra értékeli szoros együttműködési kapcsolatát Spanyolországgal és a spanyol néppel, brit tengerentúli terület és az is marad.” – írták közleményükben.

(sport365)

(Borítókép: Rodri. Fotó: Alex Grimm/Getty)