Az idei nyár eddig nem a problémamentes repülésről szól. Ezúttal egy furcsa útlevél hiba miatt nem engedtek fel egy brit nőt a repülőgépre.

Idén sokan a saját bőrükön tapasztalták meg, hogy milyen, amikor valami egészen váratlan hiba csúszik a megtervezett nyaralásába a reptéren. Több órát késő járatok, elveszett poggyászok, hiányzó személyzet – ezek mind többször előfordultak már a nyári főszezonban. A fő fókusz persze mindig a gigászik járatkéséseken van, azonban nemrég valaki egy ennél is bosszantóbb gikszer miatt maradt le a nyaralásáról. 

Rory Allen és barátnője, Nina Wilkins az angliai East Midlands repülőtérről szeretett volna a spanyolországi Costa Brava tengerpartra utazni, de komoly akadályba ütköztek, amikor fel akartak szállni a repülőre.  Miután a pár megérkezett a reptérre teljesítették a szokásos kötelező ellenőrzéseket. Először a Ryanair check-in pultjához mentek, ahol mindent rendben találtak, majd utána a biztonsági ellenőrzésen is könnyedén átmentek. Ezután jött a feketeleves:

miután a beszállókapuknál leellenőrizték Nina Wilkins útlevelét, a személyzet közölte vele, hogy nem szállhat fel a repülőgépre, ugyanis az okmány „meg van sérülve”.

A lány sírni kezdett, de a személyzet hajthatatlan volt, így Ninát és a férjét a bőröndjeik felvétele után kivezették a reptérről. Rory Allen elmondta The Sun magazinnak mondta el, hogy pontosan mi volt a probléma:

„Van egy folt az útlevélen, ami úgy néz ki, mintha teafolt lenne. Nina és én már utaztunk idén, és használtuk az okmányt ilyen állapotban. Nem gondoltuk volna, hogy az elszíneződés ekkora probléma lehet” 

Az útlevélről készült képet ide kattintva nézheti meg.

A párnak végül sikerült eljutnia Spanyolországba, ugyanis egy másik légitársaságot választottak, ahol mindez nem okozott gondot. Az extra repülőjegyért 260 fontot (120 ezer forint) kellett fizetniük, és mivel lekésték a lefoglalt reptéri transzfert, ezért további 70 fontot (32 ezer forint) is el kellett költeniük. 

(Borítókép: Egy nő a repülőtéren sétál egy bőrönddel. Illusztráció: wera Rodsawang/Getty)