Riadót fújtak III. Károly király és Kamilla királyné testőrei, miután egy gyanús alakot észleltek egy tetőn nem messze a királyi pártól, amelynek tagjai Jersey szigetén látogattak meg egy szabadtéri kiállítást.

Nemrég egy világ döbbent meg, amikor Donald Trump amerikai elnökjelölt ellen merényletet kísérelt meg egy 20 éves férfi egy választási gyűlésen a múlt héten. A korábbi elnökre egy háztetőről lőtt rá a férfi, aminek következtében az elnöknek ugyan „csak” a füle sérült meg, ám a közönség egy tagja életét vesztette, kettő pedig súlyosan megsérült. Az incidens kapcsán a történteket követően egy összeállításban szedtünk össze olyan közismert személyiségeket, akik ellen merényletet kíséreltek meg a múltban, míg korábban olyan politikusokról is beszámoltunk, akikre szintén rátámadtak.

A Trump elleni merénylet után két nappal a brit királyi pár, vagyis III. Károly király és Kamilla királyné miatt is riadót fújtak a testőrök, ugyanis egy közeli tetőn kiszúrtak egy gyanús férfit. Az Egyesült Királyság uralkodói éppen Jersey szigetén tartózkodtak egy szabadtéri kiállításon, ahol a helyiekkel társalogtak. Félve attól, hogy Károly és a neje ellen merényletet kísérelnek meg, a biztonságiak azonnal egy közeli hotelbe szállították őket. Az egyik szemtanú pont a királlyal beszélgetett, amikor váratlanul tisztek jöttek oda, és felszólították III. Károlyt, hogy „azonnal el kell mennie”.

A Daily Mail cikke szerint e rendőrség előállította a tetőn kiszúrt férfit, ám az ellenőrzése után kiderült, hogy téves riasztás történt. További intézkedés ennél fogva nem történt, illetve a biztonsági készültséget sem fokozták Károly és Kamilla Jersey- és Guernsey-szigeteki látogatása során.

(Borítókép: Kamilla királyné és III. Károly király. Fotó: Getty Images)