Hatalmas parádéval ünnepelte Lionel Messit a 45. trófeájának megszerzése alkalmából az Inter Miami. A 37 éves argentin klasszist egy ajándékkal és egy látványos gesztussal köszöntötte a csapata.

Lionel Messi a futballtörténelem legeredményesebb játékosa a megnyert trófeákat tekintve, az eddigi sikereit pedig egy újabb elismeréssel tetézte múlt vasárnap. Dél-Amerika legjelentősebb labdarúgótornáján, a Copa Américán az argentin válogatottal a pályafutása 45. trófeáját is elnyerte, amikor a hosszabbításban 1-0-ra megverték Kolumbiát. Bár Messi már nem volt a pályán, amikor a győztes gólt Lautaro Martínez berúgta a 117. percben, így is remekül játszott az első 66 percben, mielőtt bokasérülés miatt lecserélték volna.

A sérülése miatt az Észak-amerikai Labdarúgó-bajnokság (MLS) hétvégi fordulójában, közép-európai idő szerint ma hajnalban az Inter Miami színeiben Messi ugyan nem lépett pályára a Chicago Fire elleni meccsen, de a rivaldafény így is rá irányult: a csapata hatalmas meglepetéssel készült a számára, hogy megünnepeljék az argentin klasszis 45. trófeáját.

A mérkőzés előtt a Fort Lauderdale-i Chase Stadionban Jorge Mas, a klub elnöke egy olyan képet adott át Messinek, amely mind a 45 megnyert trófeájának emléket állít, valamint az eddigi díjait külön képeken is bemutatták a füvön felsorakozó focisták. Mindezen kívül a pálya kezdőkörében egy hatalmas 45-ös szám kapott helyet.

Jorge Mas leszögezte, hogy többek között az Inter Miami reményei miatt is bízik benne, Messi nem áll meg ennél a számnál. Mi több, a következő trófeáját a tengerentúli Ligakupán is bezsebelheti, amelyben a Miami a címvédő. Ezen kívül a csapat a bajnokságban is vezet a Keleti főcsoportban, a Chicago Fire ellen például Messi nélkül is 2-1 nyert.

(Magyar Nemzet)

(Borítókép: Lionel Messi. Fotó: Getty Images)