Két fiatal egy Lamborghinivel próbált elmenekülni egy rendőrségi helikopter elől egy üldözés során. A példájukból remekül látszik, hogy az élet nem egy videójáték – bármennyire is szeretnénk néha.

A közelmúltban két fiatal férfi egy életre megtanulta, hogy a valóság nem a GTA nevű videójáték, és még egy pokoli gyors Lamborghini Urusszal se könnyű meglógni a rendőrök elől. A két srác épp egy kanadai autópályán haladt, amikor üldözőbe vette őket a kanadai rendőrség, a York Regional Police – számolt be a Totalcar.

A 21 és 22 éves férfi úgy gondolta hogy az általuk kormányzott Lamborghini Urus elég gyors ahhoz, hogy lerázzák az üldözőiket, ezért megpróbáltak elmenekülni. Eleinte egy csekély forgalmú autópályán haladtak, ahonnan egy zsákutcába keveredtek, ahol egy rendőrautó elállta az útjukat, de őket még sikeresen kikerülték.

Hamarosan újra felhajtottak az autópályára, ahol a sebességük elérte a 200 km/órát. A tempós hajszát a levegőből helikopterrel követték a rendőrök, akik simán tartották a lépést a méregdrága, 650 lóerős hobbiterepjáróval.

A Lamborghinivel végül belehajtottak egy speciális, kimondottan menekülő autók ellen kifejlesztett akadályba és defektet kaptak. A helikopter felvételén az is jól látszik, ahogy a jobb első gumi valahol 130 és 140 km/órás tempó között leesik az autóról.

A „Lambó” még nagyjából 15 percig szikrázott az autópályán – az egyik kereke hiányában–, majd a két fiatal rájött, hogy ez így nem fog menni: félreálltak egy parkolóban, ahol hamarosan elkapták őket. A 21 és 22 éves férfit felelősségre vonják a veszélyes, éjszakai menekülésért és több más vétségért is.

(Borítókép: Kék Lamborghini. Illusztráció: peepo/Getty)