A 24 éves Pan Xiaoting naponta 10 órán át evett követői kedvéért, ám az utolsó közvetítésén már nem bírta gyomorral.

Megdöbbentő véget ért egy 24 éves kínai extrém evő élő közvetítése, amikor 10 órányi masszív evés után a nézői szeme láttára halt meg. Pan Xiaoting 10 kilónyi ételt gyűrt magába, amikor a gyomra egyszerűen megrepedt. A boncolás szerint az emésztőrendszere súlyosan deformálódott.

Az úgynevezett mukbang kihívás lényege, hogy az illető online, élőben fogyaszt el különböző ételeket és közben folyamatosan kommunikál a nézőkkel. A trend Dél-Koreában lett népszerű a 2010-es évek elején, és az eredeti célja az volt, hogy szélesebb körben megismertessen különleges fogásokat és helyi specialitásokat az emberekkel.

mukbang gyorsan népszerűvé vált Japánban és Kínában is, hiszen nemcsak népszerűséget, de komoly bevételi forrást is hozhat az online evőknek. Később már extrém formái is megjelentek, például nagy mennyiségű étel és ital elfogyasztása élőben, amire hatalmas érdeklődés van a különböző közösségimédia-felületeken.

Pan Xiaoting eredetileg pincérként dolgozott, ám amikor egykori osztálytársa, Liu Qui elmondta neki, milyen komoly összegeket keres az online habzsolással, azonnal belevetette magát a mukbangba.

A követői miatt egyre nagyobb mennyiségeket evett, végül már 10 kilónál is több ételt pakolt magába egy-egy alkalommal. A szervezete egyre nehezebben viselte ezt a megterhelést, ám hiába figyelmeztette a családja, nem tudott leállni.

Egy alkalommal gyomorvérzéssel került kórházba, ám ez sem fékezte meg, naponta nekiült falni, hogy begyűjtse a rajongói elismerését és az anyagi támogatásokat.

Kína 2020-ban jogilag próbálta szabályozni a netes zabálók tevékenységét, ám a korlátozások, amelyek megszegése komoly pénzbüntetéssel jár, nem igazán vették el a próbálkozók étvágyát. Talán Pan Xiaoting végzete jobban elriasztja a többi extrém evőt a brutális kihívástól.

(Creaders.net)