Egy szakértő egészen más alternatívát javasol a bor minőségének megőrzéséhez.

A legtöbbször a férfiak feladata, hogy felbontsák a különböző alkoholos italokat, ideértve elsősorban a bort és a pezsgőt. Ezúttal a bor minőségének megőrzéséhez adott tippet TikTok-on @confidenceuncorked néven posztoló szakértő. 

A borász arról értekezik a videóban, hogy felbontás után valójában nem szabadna visszatenni a dugót. Hogy miért? A kibontott palackok esetében a bor ízvilágát elsősorban a beengedett oxigén mennyisége befolyásolja. Az oxigén ugyanis átalakítja a bor szerkezetét, ami pozitív, de negatív változást is hozhat, például könnyedén oxidálhatja az italt.

Amennyiben nem fogy el a teljes palack bor, és valamiképpen szeretnénk megóvni a minőségét a hűtőben is, akkor a befőttesüveget hívhatjuk segítségül – állítja a szakértő. 

„Mindössze annyit kell tenni, hogy fogjuk a maradék bort, és beleöntjük a befőttesüvegbe vagy bármilyen, légmentesen záródó edénybe” – hallható a videóban. 

@confidenceuncorked If you never have leftover wine, this life hack isn’t for you :) Don’t knock it till ya try it! #winehack #lifehack #winetip #winetasting #sommelier #somm #masonjar #storage #wine101 #cork #lifechanging #gamechanger ♬ Blue Blood - Heinz Kiessling

(Borítókép: Egy üveg bor és két borospohár. Illusztráció: Halfdark/Getty)